olve

Retorisk quiz

TEKST Olve Hagen Wold
Illustrasjon Ola Lysgaard

 

  1. Hva er et retorisk spørsmål?
  2. Begynner du å få en anelse om hva denne quizen går ut på?
  3. Hvorfor har vi to nasjonale skriftspråk i Norge?
  4. Nei, jeg spurte ikke om den historiske bakgrunnen for at vi har to skriftspråk, jeg spør om hvorvidt å ha to nesten identiske parallelle skriftspråk er en praktisk ordning for det tjueførste århundret.
  5. Hva sier det egentlig om Norge at vi trengte FrP i regjering for å oppheve tulleforbud som mot Segway, lakrispiper og alkoholsalg på valgdagen?
  6. Sier du at man må støtte FrP for å mene at vi ikke skal bruke ressurser på å forby Segway?
  7. Kanskje det hadde vært bittelitt enklere å utkonkurrere FrP hvis man ikke førte idiotpolitikk som gir dem billige seiere, ikke sant?
  8. Hva er vitsen med å ha et tippemonopol som liksom skal begrense spilleavhengighet når vi samtidig lar Norsk tipping drive ekstremt aggressiv markedsføring rettet mot nettopp spilleavhengige?
  9. Er det egentlig så lurt å ha en taxfree-ordning som subsidierer både noe av det verste du kan gjøre mot planeten, altså å fly, og noe av det verste du kan gjøre mot kroppen, altså å røyke?
  10. Hvorfor i alle dager har vi sprøyterom der det er lov i injisere heroin, men ikke for eksempel å røyke det, som er mye mindre farlig?

Fasit: 1. Duh, lærte du INGENTING i norsktimene eller? 2. Skarpt, tjommi. 3. Ja, hvorfor har vi egentlig det? 4. Hmm … 5. Hæ, stemmer du FrP? 6. Nei, greit. 7. Ok. 8. Det virker som om du ikke egentlig er så interessert i lesernes svar? 9. Sukk. 10. Lorem ipsum dolor sit amet.


Ansvarlig redaktør: Ingrid Marie Vikhammer Sandvik. Nettredaktør: Marcus Lauritsen. Kontakt oss på red@stoffmagasin.no vt-sirkel10-redigert unit-skarpere grønn