Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre
Dersom du skulle ha problemer med å finne ut det selv.
6. februar 2018

Dersom du skulle ha problemer med å finne ut det selv.

 
Ellen Andrea Wang
Musiker

Hvis du allerede ikke gjør det; Bo i kollektiv!

Flytt sammen med noen du kjenner og noen du ikke kjenner.

Kollektivet er hjemme, frisonen og felleskapet du trenger etter å ha vært på skolen. Det er avkoblingen din. Noen liker å lukke døra og være alene på rommet sitt etter en hektisk dag, mens andre ønsker å dele dagens opplevelser, sorger og gleder. Det er de enkle ting i hverdagen, som at noen spør deg om hvordan du har det og hvordan dagen din har vært. Når daten ikke gikk som planlagt og en trenger omsorg kledd i pysjamas, litt for dyr strawberry cheesecake-is fra Deli og Jane The Virgin. Kollektivet er der for deg!

Stå sammen trangt på kjøkkenet mens du venter på at stekepanna skal bli ledig, eller lage en deilig fellesmiddag! Kjøkkenet er der de virkelige gode samtalene finner sted.

Følelsen når du må snylte litt på syltetøyet i hylla til Hanna til frokosten samtidig som du kjenner på angsten for å bli tatt på fersken. Eller når du får en litt sur melding fordi du har glemt å kjøpe toalettpapir, for denne uka var det jo din tur. For ikke å glemme de evige vaskelistene, og å stå opp en time tidligere for å forsikre deg om at dusjen har nok varmt vann.

Ah – livet!

Kollektivet er stedet du lærer deg å si i fra og kjenne på egne grenser. Det er stedet du lærer å ta ansvar og ta hensyn, ikke bare for deg selv men for bofelleskapet.

Kjærlig hilsen fra tidligere kollektivbeboer i Sorgenfrigata 6a.

 

Øystein Braut
Musiker

For å komme deg trygt gjennom skoledagen trenger du næring, både flat, fuktig og immateriell. Her er noen tips:

  • Når du lager hjemmelaget pizza, lag dobbel porsjon av pizzabunnen. Trill boller av den deigen som er til overs og legg de på en stekeplate i kjøleskapet over natta. Stek de på ca 200 i ca 10 min om morgenen, så har du ferske, deilige rundstykker både til frokost og lunsj, gratis.
  • Sjekk ut ALLE konsertene som Perfect Sounds Forever setter opp på Landmark. Du kommer ikke til å digge alle, men fy fankern så mye fett du kommer til å se. Gi det feks et forsøk på Ty Segall til sommeren.  
  • Drikk øl på rett side av byen. La turistene ta seg av resten.
  • Sjekk ut vidden, den er helt rå. Man kan for eksempel gå på telttur der oppe.
  • Se alle filmene på BIFF. Der er det mye snadder og filmer fra hele verden. Det er kult det.
  • Ellers, bare vær kul og snill med folk, så pleier det meste å ordne seg til slutt.

 

Mats Dawg
Musiker

Det jeg syns du skal gjøre, er å lære deg å gjøre det du liker, og innimellom gjøre det på HELT FEIL MÅTE. Dette er viktig for meg. Åpenbart finnes det situasjoner der ting må gjøres på riktig måte, men hør her – vi lever i en verden der folk mottar styggelige vederlag for å si og gjøre det riktige, fordi de kan måle og vurdere hva som er mest riktig, sånn at alt blir mest mulig riktig og lett å måle.

Vel, jeg er redd for at dette er en dum loop som kan ta oss til et dumt sted. Jeg syns du skal følge med når du skal lære deg det du skal lære deg, sånn at du aner konturene og rammene og hovedtrekkene og de store skiftene, i det du interesserer deg for, sånn at du kan gjøre basistingene og si “hei, dette er enkelt”. Så tar du på deg et jævelsmil og gjør det totalt motsatte av det verden forventer av deg, i akkurat rett øyeblikk, sånn at du plutselig har lagd noe helt nytt og veldig kult. Menneskene – de vil nesten alltid vise deg noe, og alltid, alltid fortelle deg hva som er den rette måten å gjøre noe på. Jeg syns ikke så mye om det akkurat i denne teksten. Flott med oppskrifter, men, kan vi gjøre noen feil her og se hva som skjer? Jeg snakker ikke om å gjøre dårlig arbeid når noen ber deg om godt arbeid, eller om å være kjip med levende vesener og kulturer. Jeg snakker om å bare fucke litt med TINGENE sånn at vi ikke beveger oss mot en glatt enighet som føles komfy fordi vi er så slitne av å prøve å gjøre det helt riktige og helst bare vil ta helg.

Bare gjør det helt feil når du får muligheten, det er gøy for meg. Uheldigvis innebærer dette å skjønne hva som er den riktige måten å gjøre ting på, så det er bare å få seg noe søvn. Husk å ringe mammaen din.