Bergen Revels #1
BERGEN REVELS er en skjønnlitterær kulturguide for Bergen. I hver utgave av STOFF synser Tellef Raabe om hvordan du skal bruke tiden din på noe annet enn Netflix, mosjon og onani – tre aktiviteter han selv er glad i.
21. mars 2015
Tekst Tellef Raabe
Foto Stian Schløsser Møller

 

SOVE/LESE/JOBBE/SPISE/TRENE/ONANERE/SOVE. Eller så kan du bruke tiden din annerledes. Bergen har et utømmelig kulturtilbud utover billig øl på Kvarteret. Livet er en fest, der du heldigvis kan velge både innhold og gjester selv. La meg leie deg i hånden fra slippfest til påskeferie.

Dersom du leser dette fredag 20. mars, er sannsynligheten stor for at du allerede befinner deg på KLUBB SAFARI / STOFF SLIPPFEST. Landmark er omformet til en dryppende svett tropisk jungel, hvor blant annet BOSKA tryller frem basstunge housebeats. Sjansen er også stor for at du sier og gjør ting du angrer på i løpet av kvelden. Derfor passer det godt at hele DET NYE TESTAMENTET leses opp høyt på Litteraturhuset dagen etter. Stikk innom en liten tur, lytt til to tusen år gamle ideer, og fly videre til Kaffemisjonen for å kurere eksistensiell angst med en kopp svart kaffe. Føler du deg bedre? Om svaret er nei, kan du kjøpe noe fint hos Second Love eller Robotbutikken. Til tross for at du liker å tro at du bryr deg om «miljø og sånt», er du en konsument innerst inne. Kjøp i det minste brukt, eller lokalt. Om du fremdeles føler deg som Sisyfos, kan du like gjerne slippe taket, flyte medstrøms, og ta turen til BIT Teatergarasjen USF Verftet. O’ DEATH er en forestilling/installasjon som «med glimt i øyet forsøker å bevise at døden ikke finnes». Ambisiøst. Nå kan du med god samvittighet legge eksistensialismen på hyllen resten av kvelden. Klokken nærmer seg 22:22, lykkepromillen inntreffer, og du er klar for å hengi deg til hedonistiske helgeritualer. Dans fra deg på Østre til islandske BERNDSENs Kraftwerk-inspirerte, men futuristiske rytmer. Sjekk legg på piken/gutten før du tar hen med hjem. Husk formelen [(EGEN ALDER / 2) + 7]. SOV JÆVLIG LENGE på søndag, kjøp med deg kaffe fra BLOM, og gå promenade i Nygårdsparken.

Mandag 23. mars er det tid for PRØVEROMMET Landmark, og sjansen er stor for at du oppdager nye aktører innen kunst, scenekunst, musikk og poesi. Forbered deg på WTF-øyeblikk med både positivt og negativt fortegn. Hvis du snuser sjekker du ut STUDENTERSAMFUNNETs arrangement «Et liv i snus og dus» (seriøs møtetittel) på Kvarteret tirsdag. Dagen etter kan du lytte til ANJA ELENA VIKENs tolkninger av Chet Baker på Bergen Offentlige Bibliotek. Eller du kan høre ELINE LUND FJÆREN prate om «Den vanskelige andreboken» (tydeligvis lett for henne) på Litteraturhuset. Fredag besøker du ut Stiftelsen 3,14 sin utstillingsåpning GHOST, før du ser Bergens Beste Band™ på Kvarteret. THE MEGAPHONIC THRIFT har nemlig slippkonsert for sin glimrende plate «Sun Stare Sounds», med BAERTUR som support. Lørdag improviserer (!) Pitchforkfavoritten PANDREAS og produksjonsmesterhjernen NJÅL PAULSBERG frem dansbare technolåter på Landmark. Konseptet heter KLIKK og er like drøyt som det høres ut som. Søndag rusler du til Cinemateket for å se THE MISFITS (1961). Manuset er skrevet at brilliante Arthur Miller, og du kan sikle til Marilyn Monroe eller Clark Gable, alt ettersom hva du foretrekker. Sliten? Kjøp deg sykkel og gjør deg klar for nye eventyr over påske. Jesus fikk chille i tre dager; det kan du også unne deg.

Tellef Raabe er musiker, leder av Kulturstyret, student og skribent. I BERGEN REVELS synser han om hvordan du skal bruke tiden din på noe annet enn Netflix, mosjon og onani – tre aktiviteter han selv er glad i.