Samfunn Kultur Debatt Bergensguide Om oss
21.04.2015
KULTURSTOFF
Motellet for misfits
Tekst og foto: Mari Anvik Berg

 

Debutskiven om ikke å passe inn.

Litt for tidlig en søndags formiddag møter Stoff frontmann og vokalist i Hjerteslag, Robbie Lie Eidevik. Som et utspring fra punkrock miljøet i Bergen, startet han Hjerteslag sammen med bassist Ole Andre Hjelmås for fem år siden. Nå er de aktuelle med den kritikerroste poprock debutskiven Møhlenpris Motell.

– Møhlenpris Motell er et fiktivt stoppested, med mange historier i forskjellige rom. Der det bor utbrytere og misfits. Det er historier om å føle seg annerledes og være annerledes, som jeg håper folk kan kjenne seg igjen i, sier Eidevik.

Loddefjordsmusikeren har han jobbet med de dyptgående tekstene i flere år, og kommer ikke utenom at det på sett og vis blir personlig. Selv om målet er at flest mulig skal kunne kjenne seg igjen i dem.

– Man tar jo utgangspunkt i de erfaringene man har, livet og historiene man kjenner til. Men jeg ønsker ikke å påberope meg rettighetene, for det kan være like mye din som min historie.

Selv har Eidevik opplevd flere utfordrende hendelser i livet, blant annet en episode hvor han ifølge nrkp3 skal ha blitt knivstukket på øving med eks-bandet, Dj-Kjipe, i forkant av by:Larm i 2010. Dette resulterte i hvert fall ikke i skrivesperre for artisten.

– Det kom jo et par sanger ut av det, kommenterer han.

Debutalbumet har blitt jobbet med i lang tid. Noen av låtene ble skrevet for fem år siden, mens andre ble laget senest forrige sommer.

– Vi kunne ha gitt ut albumet tidligere, men nå er vi glade for at vi ikke gjorde det. Vi har blitt veldig fornøyde med resultatet.

KULTURSTOFF
Motellet for misfits
Tekst og foto: Mari Anvik Berg

 

Debutskiven om ikke å passe inn.

Litt for tidlig en søndags formiddag møter Stoff frontmann og vokalist i Hjerteslag, Robbie Lie Eidevik. Som et utspring fra punkrock miljøet i Bergen, startet han Hjerteslag sammen med bassist Ole Andre Hjelmås for fem år siden. Nå er de aktuelle med den kritikerroste poprock debutskiven Møhlenpris Motell.

– Møhlenpris Motell er et fiktivt stoppested, med mange historier i forskjellige rom. Der det bor utbrytere og misfits. Det er historier om å føle seg annerledes og være annerledes, som jeg håper folk kan kjenne seg igjen i, sier Eidevik.

Loddefjordsmusikeren har han jobbet med de dyptgående tekstene i flere år, og kommer ikke utenom at det på sett og vis blir personlig. Selv om målet er at flest mulig skal kunne kjenne seg igjen i dem.

– Man tar jo utgangspunkt i de erfaringene man har, livet og historiene man kjenner til. Men jeg ønsker ikke å påberope meg rettighetene, for det kan være like mye din som min historie.

Selv har Eidevik opplevd flere utfordrende hendelser i livet, blant annet en episode hvor han ifølge nrkp3 skal ha blitt knivstukket på øving med eks-bandet, Dj-Kjipe, i forkant av by:Larm i 2010. Dette resulterte i hvert fall ikke i skrivesperre for artisten.

– Det kom jo et par sanger ut av det, kommenterer han.

Debutalbumet har blitt jobbet med i lang tid. Noen av låtene ble skrevet for fem år siden, mens andre ble laget senest forrige sommer.

– Vi kunne ha gitt ut albumet tidligere, men nå er vi glade for at vi ikke gjorde det. Vi har blitt veldig fornøyde med resultatet.

Neste artikkel
Melodien i støyen