Motellet for misfits
Debutskiven om ikke å passe inn. Litt for tidlig en søndags formiddag møter Stoff frontmann og vokalist i Hjerteslag, Robbie Lie Eidevik. Som et utspring fra punkrock miljøet i Bergen, startet han Hjerteslag sammen med bassist Ole Andre Hjelmås for fem år siden. Nå er de aktuelle med den kritikerroste poprock debutskiven Møhlenpris Motell.
21. april 2015
Tekst og foto: Mari Anvik Berg

 

Debutskiven om ikke å passe inn.

Litt for tidlig en søndags formiddag møter Stoff frontmann og vokalist i Hjerteslag, Robbie Lie Eidevik. Som et utspring fra punkrock miljøet i Bergen, startet han Hjerteslag sammen med bassist Ole Andre Hjelmås for fem år siden. Nå er de aktuelle med den kritikerroste poprock debutskiven Møhlenpris Motell.

– Møhlenpris Motell er et fiktivt stoppested, med mange historier i forskjellige rom. Der det bor utbrytere og misfits. Det er historier om å føle seg annerledes og være annerledes, som jeg håper folk kan kjenne seg igjen i, sier Eidevik.

Loddefjordsmusikeren har han jobbet med de dyptgående tekstene i flere år, og kommer ikke utenom at det på sett og vis blir personlig. Selv om målet er at flest mulig skal kunne kjenne seg igjen i dem.

– Man tar jo utgangspunkt i de erfaringene man har, livet og historiene man kjenner til. Men jeg ønsker ikke å påberope meg rettighetene, for det kan være like mye din som min historie.

Selv har Eidevik opplevd flere utfordrende hendelser i livet, blant annet en episode hvor han ifølge nrkp3 skal ha blitt knivstukket på øving med eks-bandet, Dj-Kjipe, i forkant av by:Larm i 2010. Dette resulterte i hvert fall ikke i skrivesperre for artisten.

– Det kom jo et par sanger ut av det, kommenterer han.

Debutalbumet har blitt jobbet med i lang tid. Noen av låtene ble skrevet for fem år siden, mens andre ble laget senest forrige sommer.

– Vi kunne ha gitt ut albumet tidligere, men nå er vi glade for at vi ikke gjorde det. Vi har blitt veldig fornøyde med resultatet.