Frisk motvekt
Chain Wallet mottok gode anmeldelser under by:Larm for sin surf-rock-inspirerte indiepop. Bergensbandet jobber med album og ønsker å lage musikk som skiller seg ut. – Norsk musikk låter bra, men mye låter altfor norsk og likt. Kanskje er det litt vel mange som prøver å lage låter bare for å få de spilt på P3, sier Frode Bakken.
22. april 2015
Tekst og foto: Mari Anvik Berg

 

Chain Wallet mottok gode anmeldelser under by:Larm for sin surf-rock-inspirerte indiepop. Bergensbandet jobber med album og ønsker å lage musikk som skiller seg ut.

 

– Norsk musikk låter bra, men mye låter altfor norsk og likt. Kanskje er det litt vel mange som prøver å lage låter bare for å få de spilt på P3, sier Frode Bakken.

Han utgjør en tredjedel av Chain Wallet, som også består av Stian Iversen og Christian Line.

 

– Låter for kjedelig

Elektronisk popmusikk briljerer på det kommersielle markedet, både i Norge og utlandet, sist bekreftet om man tar et tilbakeblikk på årets by: Larm-bookinger. Med digitale verktøy og programvare, har musikerne nå arbeidsstasjoner som fungerer både som instrument og som verktøy til innspilling og komposisjon. Mer tradisjonelle instrument later til å være mindre populært, som for eksempel gitar.

– Kygo skal ha respekt for å ha nådd en såpass stor folkegruppe, men det låter for kjedelig og jeg innser at jeg ikke er i målgruppen hans, forteller Iversen.

Chain Wallet ønsker å fylle et tomrom i norske musikkliv uten å nødvendigvis ta hensyn til hva radioprodusentene liker.

– Vi har ikke et kommersielt utgangspunkt, men heller et mål om å lage musikk som vi digger selv, sier Line.

Samtidig blir det viktig å spre musikken utenfor Norges grenser.

– Fra starten av prosjektet har vi alltid sett mot utlandet. Skrekken er å ende opp som et distriktsband, sier Iversen.

 

Løfter sounden i Skogen

Trioen har i en lengre periode jobbet med debutalbumet, hvor de «tar en Razika», som de selv kaller det, ved å spille inn to til tre låter av gangen. Innspillingene foregår hos produ-sent Matias Tellez i Skogen Studio på Bergen Kjøtt.

– Vi bestemte oss tidlig for å ta prosjektet til Matias, fordi vi kjenner ham og han vet hvordan løfte låtene, forteller Iversen.

Tellez er musiker, produsent, tidligere urørtvinner, og mottok Spellemannspris for platen Bet-ween Places med bandet sitt Young Dreams.

I påskeuken var de på ny visitt hos Tellez, og fullførte innspillingen av enda to nye låter. Nå mangler de bare én, og de er ikke sjenert når det kommer til troen på egen musikk.

– Med Matias som produsent kicker vi på jævlig på låtene. Vi er superfornøyd, forteller Christian.

Etter en god mottakelse av singlene Stuck in the fall og Same Place, som kom høsten 2014, gleder de seg til å dele mer av sitt materiale. Debutalbumet kommer forhåpentligvis ved årsskiftet, men neste på listen er en ny singel.

– Den kommer før sommeren en gang, og vi har aldri hørt noe som låter så fett, sier Bakken.

 

Hvem/hva/hvor

Stian Iversen(27) fra Bergen, gitar og vokal, Frode Boris Bakken(26) synth og Christian Line(26) gitar, begge fra Stavanger.

Aktuelle:

Singelslipp før sommeren

Varnafestivalen 9-11 juli.