SINGEL
Det er alltid spennende med noe nytt. Ny by, ny fyr, nye interesser, nye venner og ny musikk. Kanskje hører du mest på Spotify Top 20 (det gjør jeg – and I’m proud of it), eller kanskje er du en av de som gjør det til en hobby å finne ny musikk før de andre (det gjør jeg også). Vel, her er noen singelslipp du bør få med deg. Stay cool. Blunkefjes.
22. oktober 2015
Tekst Sigrid Solbakk Raabe
Illustrasjon Ola Lysgaard

 

Det er alltid spennende med noe nytt. Ny by, ny fyr, nye interesser, nye venner og ny musikk. Kanskje hører du mest på Spotify Top 20 (det gjør jeg – and I’m proud of it), eller kanskje er du en av de som gjør det til en hobby å finne ny musikk før de andre (det gjør jeg også). Vel, her er noen singelslipp du bør få med deg. Stay cool. Blunkefjes.

 

EKSPORTERT

Chain Wallet – Shade

Det er vel strengt tatt ingen hemmelighet at jeg er Chain Wallets #1 fangirl på landsbasis. Med deres nye singel Shade er jeg dog forberedt på hard konkurranse. Denne gjengen kan dette med fengende melodier, om det så er i form av Stian Iversens vokal (ja, han som får deg til å danse skamløst til Fagernes Yacht Klubbs toner), resten av bandets ”ooh” og ”aah” eller catchy gitarriff. Shade gjør seg godt som ditt livs soundtrack, om det så er på vei til en av byens mange kaffebarer for å møte han kjekke sidissen fra seminargruppen, dansende på vorspiel med nye venner, eller spurtende på vei inn i forelesningssalen vel vitende om at du burde trene mer. Ditt valg. Bare sjekk ut låta. Du er en kald surpeis om Shade ikke treffer noe i deg.

 

Dråpe – My Friend the Scientist

Det er lett å drømme seg vekk i Dråpes pop-univers. Deres siste singel My friend the Scientist er i kjent Dråpe-stil både vakker og fengslende, men langt mer døsig enn bandets forrige sommer-smash Pie in the Sky. Perfekt for late høstdager, altså. Kjetil Myhres lyse vokal er som vanlig out of this world-bra, i stil med resten av lydbildet. Det gleder et pop-hjerte å høre slik gjennomført, men spennende, produksjon. Om låten gir deg utenomjordiske vibber, må du sjekke ut den bokstavelig talt speisa musikkvideoen. Og jaggu slapp de ikke plate 9. oktober også. Gledens!

 

IMPORTERT

You’re Good But I’m Better – Kill J

På jentevors er det alltid tid for gutteprat. Og det er alltid en av jentene som er pissed på en eller annen teit fyr. Istedenfor ”sett på no Spice Girls daaaaaaa” kan You’re Good But I’m Better redde kvelden din. Dette er din tid til å kuppe spillekøen – dette er ditt alternative jentevors-anthem. Eventuelt kline-låt om kvelden utvikler seg i riktig retning. YOU GO, GIRL.

 

Skepta – Top Boy

Synes du (også) at de bergenske gutteklikkene er noen pingler? Da er denne rykende ferske grime-bangeren noe for deg. Skeptas lekne britiske aksent over harde beats gjør seg godt på dager du helst vil være tøffere enn det du egentlig er. Foruten å se hella bra ut (ref. GQs liste over de 50 best kledde mennene i Storbritannia) er han også en rask rapper, der ingen briller kan matche hans tempo. Forresten, sjekk ut Skeptas supre cover av homeboi Jamie XXs småkleine I Know There’s Gonna Be (Good Times)