Mr Fox Darling møter Malin Kulseth
Gift, stabil jobb i voksenmedia og perlevenn med Joacim Lund. Har Malin Kulseth blitt en del av etablissementet? Mr Fox Darling er en verdensomreisende ringrev som har vendt tilbake til røttene for å gjøre intervjuer for Stoff. Han kjenner alle, har vært over alt og vet alle hemmeligheter. Instagram: @mrfoxdarling_
26. oktober 2015
Tekst og illustrasjon Mr Fox Darling

 

Gift, stabil jobb i voksenmedia og perlevenn med Joacim Lund. Har Malin Kulseth blitt en del av etablissementet?

 

Kult med det nye programmet ditt! Men hva skjer med at du er på fornavn med gjestene dine? Vet alle hvem Martin Bjørnersen er?

Det står jo «Martin Bjørnersen, musikkjournalist» i liten skrift på skjermen hver gang han snakker. Men ja, det er nok noe vi kommer til å gjøre annerledes. Det er egentlig det eneste folk har reagert på.

Hvordan er det å jobbe med Joacim Lund, som du har vært redaktør for en lang serie med mobbeartikler om? Er det kleint når dere møtes?

Vi sitter faktisk ved siden av hverandre på kontoret, og vi har blitt perlevenner.

Du disser folk på vei opp, og så blir du venn med dem med én gang du begynner å jobbe i voksenmedia!

I Natt og dag er det liksom litt av oppdraget. Det er det jo ikke nå.

Er du redd for å bli for rund i kantene?

Da jeg begynte å skrive den musikkspalten i Aftenposten, var jeg veldig opptatt av at jeg skulle være positiv hele tiden. Men etter hvert skjønte jeg at jeg måtte ha inn noe som var mer meg. Jeg kan være ganske frekk. Og det er nok flere ord som aldri har vært på trykk i Aftenposten før.

Som «glufse»! Er det diskriminering at det er så mange flere ord for det mannlige enn det kvinnelige kjønns-organet?

Det er faktisk en kampanje flere steder for å få folk til å bruke flere ord for vagina. En sånn «cancer awareness»-greie. Jeg kjøpte nettopp en t-skjorte hvor det bare er en stor trekant og så står det «lady garden».

Du vet sånne svenske gærningfeminister som Kjetil Rolness liker å trekke frem. Nå var det noen som klaget over at det var for få kvinnelige narkospanere. Og så leste jeg i et diskusjonsforum at noen mente det var for få kvinner PÅ BEGGE SIDER av krigen mot terror.

«Vi trenger flere kvinnelige terrorister!» Det tror jeg ikke jeg kommer til å si noen gang. Jeg skjønner godt at noen reagerer på veldig ensporet feminisme. Sånne ting høres jo helt tåpelige ut når man trekker dem frem på den måten. Men egentlig betyr det at likestillingen har kommet ganske langt. Når man kan gå så i detalj at man er opptatt av hvor mange jenter det er som jobber med rus-spaning, liksom.

Det burde være null, det, forsåvidt. Men det er lenge siden jeg har hørt noe fra deg i kjønnsdebatten. Er det også noe man slutter med når man begynner å jobbe i voksenmedia?

Jeg har ikke trukket meg helt tilbake, men jeg har ikke hatt så mye tid til det etter at jeg begynte å jobbe fulltid, og det har kommet mange andre på banen som jobber aktivt med dette.

Men det er musikkekspert du er. Hva er din analyse av hvorfor det er hvite middelklassekids som lager den beste svarte musikken i Norge? Lars Vaular, Stargate, Kygo …

Kygo er ikke svart musikk!

House er jo svart musikk.

Man kan si at house er svart musikk, men Kygo sin musikk har ikke røtter i svart kultur. Det svarteste er panfløyten, og den er ikke spesielt svart.

Den er vel mer peruviansk. Likevel, det er bare to stjernerappere i Norge og begge er hvite.

Hvem er den andre?

OnklP. Er han ikke det?

Jo, greit.

Så hvite barn leker best?

Hvite barn får mest tilskudd. Hvite barn har flest til støtte  dem. Flest til å skrive søknader.

Flest kjærester i musikkpressen.

Men Karpe er de eneste norske rapperne som har solgt ut Spektrum.

Jeg har hørt at det er en trend blant kjendiskulturmenn å ta med seg damer tidlig hjem fra byen for å se på klipp av seg selv på Skavlan og Nytt for nytt, og musikkvideoer og sånt. Har Lars noen gang gjort det med deg?

Kødder du med meg? Gjør noen det?

Vet i hvert fall om to—tre tilfeller.

Nei, men vi har dratt hjem og hørt på musikken hans noen ganger.

For da du var i bursdagen til din beste venninne spilte du ikke bare én, men TO Lars Vaular-låter.

Det er jo musikk.

Det er din kjærestes musikk.

Men det var nye låter. Jeg setter ikke på låter fra 1999, liksom.- Men hvis jeg er litt full og det er en ny låt jeg synes er skikkelig bra, kan det hende jeg spiller den.

Jeg så nettopp en episode av det nakendatingprogrammet. Det er det villeste jeg har sett! Hvor går grensen for hvor døve realitykonsepter du kan tåle at Lars er med på?

Vi hadde faktisk en enorm krangel om dette. Han hadde blitt spurt om å være med på National Cypher, en sånn rapgreie der forskjellige rappere skal liksomfreestyle over en Tommy Tee-beat. Det er jævlig flaut.

Det er verre enn nakingdating.

Det hadde jeg liksom gjort narr av lenge, for jeg synes det er så utrolig nørd. Så fant jeg ut at Lars hadde sagt ja til å være med. Jeg ble så sint at han trakk seg.

Apropos nørd: Er det sant at du skrev din første kronikk da du var elleve?

Ja, faktisk. Jeg kritiserte Frode Thuen.

Samlivseksperten?

Ja. Han mente stefedre burde holde seg litt på tilbudssiden. Jeg har vokst opp med en stemor som har vært som en mor for meg. Det hadde vært latterlig hvis hun skulle være helt hands-off. Jeg skrev en rørende kronikk om at folk er -forskjellige.

Hvem hadde vært den beste barnevakten for barnet ditt: Kjetil Rolness eller Slim Kamel?

Jeg ville valgt Rolness, helt klart. Jeg føler jeg kjenner ham litt bedre. Kamel har jeg aldri møtt. Og han er kanskje litt ung.

Tror du Kjetil er en god barnevakt? Leser han høyt fra Hege Storhaugs nye bok, «Islam – den 11. landeplage» på -sengekanten? Hvor ille kan han være, liksom?

Nei, han kan sikkert være en god barnevakt, han. Litt selvopptatt, kanskje.

Jeg tror Kjetil Rolness er den verste kommentatoren. Han mener ting BARE for å mene noe.

Jeg skjønner bare ikke hva som er motivasjonen hans, jeg.

Det må være narsissisme.

Det er utrolig frustrerende. Han er som en voksen utgave av en tenåring som gråter fordi hun ikke får likes på Instagram.

 

Mr Fox Darling er en verdensomreisende ringrev som har vendt tilbake til røttene for å gjøre intervjuer for Stoff. Han kjenner alle, har vært over alt og vet alle hemmeligheter. Instagram: @mrfoxdarling_