Full fest med Ohio
Midt i eksamensperioden fylte Ohio Logen med rundt 300 tilskuere. Det som i knapt et år har vært et sideprosjekt har nå utviklet seg til å bli et etablert band med dedikerte fans og regelmessige spillejobber. I september slapp de sin første singel, Emotion.
29. oktober 2015
Tekst: Vilde Østerbø Lorentzen
Foto: Nikita Solenov

 

Midt i eksamensperioden fylte Ohio Logen med rundt 300 tilskuere. Det som i knapt et år har vært et sideprosjekt har nå utviklet seg til å bli et etablert band med dedikerte fans og regelmessige spillejobber.

 
I september slapp de sin første singel, Emotion. Det bergenske pop-orkesteret består av Hans Olav Ingholm (vokal) Sebastian Lamberg Torjusen (tuba) Jørgen Lund Karlsen (saksofon) Tobias Lamberg Torjusen (trombone) Sebastian Sletten Eide (trommer) og Stig Espen Hundsnes (trompet).

Når konserten begynner er scenen mørk, og dramatisk strykemusik kommer fra høytalerne. Et lysglimt introduserer tre av blåserne, før alt blir mørkt igjen. Dette gjentar seg helt til en vanvittig energisk vokalist entrer scenen og danser med et lite rytmeinstrument i hendene mens de begynner å spille singellåten.

Mesteparten av publikum kjenner teksten og synger med. Mannen ved siden av meg peker opp på scenen og roper til venninnen sin «Han der er helt sykt bra».

Jeg ser ikke hvem han peker på, men etter spillingen å dømme kan det egentlig være hvem som helst av dem.

Bandet er innom sjangere som jazz, salsa og gospel, alt med et litt funkete uttrykk. De har til og med skrevet en låt de drømmer om å få med i en fremtidig Disney-film.

«Se for dere at Mufasa nettopp har dødd, sier vokalisten».

Traumatiserte tilskuere responderer med mumling mens andre roper et halvveis unisont nei.

«For nå skal Simba ut og redde verden, og da kommer denne låta!»

Mufasas død er igjen fortrengt, og folk jubler mens Ohios Disneylåt fyller lokalet.

Ohio eksperimenterer med en del forskjellige elementer for å skape et originalt uttrykk, noe de absolutt klarer. Guttene med messinginstrumentene fremfører utrolige soloer, og tilfører bandet en fantastisk kul sound. Hver låt er en fest.

Uttalelser som «Jeg var på konsert i går og hørte den feteste flygelhornsoloen noen sinne» eller «I går så jeg en fyr som beatbokset gjennom en tuba» er gjerne ikke det man oftest sier etter å ha vært ute en torsdagskveld.

Noe av grunnen til at et så nyoppstartet band har fått en såpass stor fanbase på relativt kort tid er nok talentnivået til samtlige i gruppen. Et av medlemmene har vunnet drømmestipendet, og et annet har mastergrad i klassisk musikk. Dette er musikere som har vært mer enn flinke nok før de startet konseptet, noe som høres.

Samarbeid med gjester som Stian Blipp, Ingrid Døssland og Babak Ziai pryder opp en allerede spektakulær kveld, og alt toppes med konfettibomber.

Konserten avsluttes med et festlig, akustisk cover av Lorde sin Royals, nede blant et dansende publikum som tar helt av.

Favorittlåt: You say