MR FOX DARLING MØTER THOMAS SELTZER
Få komplimenter henger høyere enn en fra Thomas Seltzer. Men det er ikke fordi han er mann. Mr Fox Darling er en verdensomreisende ringrev som har vendt tilbake til røttene for å gjøre intervjuer for Stoff. Han kjenner alle, har vært over alt og vet alle hemmeligheter. Instagram: @mrfoxdarling_
23. desember 2015
Tekst og illustrasjon MR FOX DARLING

 

Få komplimenter henger høyere enn en fra Thomas Seltzer. Men det er ikke fordi han er mann.

 

Hva faen skjer med at du dukker opp på forsiden av erkerivalen Natt og dag SAMME DAG som jeg skal intervjue deg?

Altså, jeg stiller opp når hipstermedia spør. Vi har en enorm definisjonsmakt innenfor gruppen Westerdals-nihilist 22 til 26. Jeg vet ikke om leserne helt vet hva Westerdals er, men det er altså en bankkonto der man setter inn penger.

Jeg skjønner ikke at ingen så dette komme. Brødrene Løven­skiold starter en skole som heter Westerdals og ingen for­venter at de skal ta utbytte!

Folk begynner der og tror det er brødrene Løvehjerte som har startet skole.

Kan du fortelle litt om det nye programmet?

«Natta, Norge» er en rundreise i Norge hvor vi blir kjent med folk. Ikke så mye fe, har vi bestemt oss for. Det skal være et menneskeprogram, ikke et dyreprogram.

Et av programmene handler om NHH. Fikk du fordommene bekreftet?

Det var ikke så preppy som jeg hadde ventet. Mye hyggelige folk.

En annen dere møter er Annette Svae for Foreningen for en human narkotikapolitikk. Er rus noe dere setter søkelys på?

Det gjør vi. Samme dag som vi var på fest på NHH var vi og møtte junkiene i Bergen.

Hvordan var det å være i det miljøet? Kjente du på suget?

Jeg får ikke akkurat lyst på cola når jeg ser folk sette sprøyte der nede. Men jeg får ikke noe mindre lyst på cola heller, liksom. Jeg føler ikke at det er så relatert.

Du måtte reise ganske mye. Var det litt som å være på turné?

Jeg bodde på hotell og drakk øl, ja. Vi har reist fra Kirkenes i nord til Arguineguin i sør, som jo også er en del av Norge, på sett og vis.

Du har også reist land og strand med Charter­Svein?

Ja. Vi prøvde å renske Svein fra det charterfly-stempelet.

SV­politikeren Rutefly­Svein? Men det i Trondheim var mor­somt!

Svein var veldig full. Vi var i et live-panel på Studentersamfunnet i Trondheim. Frode Saugestad holdt et flammende innlegg om at Norge kommer til å bli invadert av islamister. Svein kvitterte på innlegget ved å krabbe rundt på gulvet bak panelet.

Har du lest kronikken til Harald Eia, om menn som elsker menn?

Jeg har ikke lest den, men jeg driver jo med homososialitet sjøl, da.

Har han rett?

Ja, at gutter dyrker gutter er vanlig, det. Pyramidene ble ikke bygd med framsnakking av damer, for å si det sånn.

Det er vel god gammeldags bromance han snakker om?

Han prøver å si at menn historisk sett har drevet med, og har fått lov å drive med, mer interessante ting, og det har damer vært utestengt fra. Jeg synes ikke det er lite feministisk å si. Tvert imot!

Jeg tolker ham som om han sier: «Dette er problemet. Jeg er en del av problemet. La oss løse det.»

Ja, dødskult.

Er det viktigere for deg med ros fra menn enn kvinner?

Nei. Det er ikke det.

For du er jo en sånn fyr som andre har et behov for å tøffe seg for når de møter. Er det mer en guttegreie?

Jeg har vel flere guttevenner enn jentevenner. Men nei, jeg kjenner ikke på det. Det har mer å gjøre med at jeg en jævla rad fyr.

Hvordan var hele den Kari Jaquesson-greia? Var holdningen den samme på innsiden av redaksjonen som det dere kommuniserte utad?

Ja. Det satt noen retards i Kringkastingsrådet og mente at dette var hevn, for det hadde de fått høre via Facebook-vennene sine. Men for at det skal være hevn, må det ha skjedd noe som skal tas igjen for i utgangspunktet. At Kari Jaquesson truer med politianmeldelse er bare humor. Hun krenker andre selv, og så skal hun politianmelde andre når hun føler seg krenket.

Det er ganske generelt at de som krenker mest også blir mest krenket. Samme dag som Asle Toje er ute og føler seg krenket, har han en kronikk på trykk som heter «Krenkelsessamfunnet», der han klager over at muslimer inntar offerrollen.

Nei, jeg snakket faktisk med Asle i stad. Han har ikke følt seg krenket. Det er ANDRE folk som har følt seg krenket på vegne av ham.

Det er metakrenking?

Det er Elin Ørjaseter som sitter og skriker som vanlig, for å vise hvor ukorrekt hun er.

Men det med pornosketsjene var ikke første gang Trygdekontoret har vært kontroversielt. Du har episoden med Elisabeth Norheim, og den Fjordmann-parodien, for å nevne noe. Det er liksom alltid samme mønster. Dere gjør noe på tv, og så blir noen sinte, og så må du rykke ut og skrive en kronikk om hva dere EGENTLIG mente. Hvorfor blir det alltid sånn?

Jeg må jo FORKLARE ting til folk. Men det er fint at vi er en stemme i offentligheten. Det er sånn tv vi prøver å lage.

Herregud, jeg var på de Pulf-greiene i går.

Pulf?

Ja, en «annerledes» litteraturfestival. Det er et Bendik Wold-hologram skapt i en mørk kjeller, ass. En sånn ungdomsfestival, med Bendik Wold, Malin Kulseth og Erlend Loe i debatten «Fra Loe til LOL».Bård Torgersen leste høyt. Torgny var konferansier.

Hva var gjennomsnittsalderen i salen?

Hva var gjennomsnittsKJØNNET? Det var sånne 22 år gamle jenter som har søkt på Westerdals. Et Flamme-opplegg fra helvete.

Fy faen. Skal jeg fortelle en historie? Jeg gikk bortover og så en fyr jeg trodde var Vidar Kvalshaug. Så jeg ropte «Hei, Vidar! Vidar!», og så reagerte han ikke, så jeg dro på med «FAEN, VIDAR, ERRU BLIND, ELLER?!» Og så kom jeg litt nærmere og så var det en annen fyr.

Som var blind?

Nei, det var JEG som var blind.

Mr Fox Darling er en verdensomreisende ringrev som har vendt tilbake til røttene for å gjøre intervjuer for Stoff. Han kjenner alle, har vært over alt og vet alle hemmeligheter. Instagram: @mrfoxdarling_