Orientalske lydbølger
18 år gamle Jakob Ogawa er en Oslo-basert singer/songwriter inspirert av orientalsk kultur og surfe-rock. På hans nostalgiske debut utforsker han popens grenser med fargerike gitarmelodier og drømmete lyrikk.
15. januar 2016
TEKST: VILDE ØSTERBØ LORENTZEN

 

 

Jakob Ogawa slipper singelen «You´ll Be On My Mind»

 

18 år gamle Jakob Ogawa er en Oslo-basert singer/songwriter inspirert av orientalsk kultur og surfe-rock. På hans nostalgiske og overbevisende debut utforsker han popens grenser med fargerike gitarmelodier og drømmende lyrikk.

 

Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Takk for det! Sangen handler om den rusen du opplever av kjærlighet og forelskelse, og hvordan den kan gjøre deg blind.

Er det første gangen du har delt musikken din med så mange?

– Det er absolutt første gang, og det er veldig gøy! Det blir forhåpentligvis ikke siste.

Hvordan blir låtene dine til?

– Alt starter med en idé. Det kan være noen akkorder eller en melodilinje, og deretter er det på en måte fritt fram. Resten kommer veldig naturlig og uanstrengt, føler jeg. Det hender også at jeg lager en hel sang uten noe vokal, og etter lang tid dukker det opp melodi og tekst. Jeg har egentlig aldri noen plan!

Kan du fortelle litt om hva musikk betyr for deg?

– Tror jeg tar en liten Shakespeare quote her:

«The very instant that I saw you,
Did my heart fly to your service”

Få artister i Norge klarer å leve ene og alene av musikken, hva er din day job?

– Har ingen day job, men jeg tenker for tiden å skaffe meg en.

Hvilken musikk var du inspirert av da du skrev denne låta? Føler den har litt Tame Impala vibe, har jeg rett?

– Digger Tame Impala, men de hadde ikke noe spesiell innflytelse på låta. Kanskje ubevisst? Jeg var inspirert av veldig mye forskjellig, men jeg kan jo nevne noen av artister som inspirerte meg… En Japansk legende som heter Haroumi Hosono (han lager veldig surfete strandmusikk som jeg digger), Beatles (alltid vært der, og kommer alltid til å være der), og Arthur Russel er noen av inspirasjonene. Jeg er også veldig inspirert og betatt av filmene til Wong-Kar-wai.

Hva er ambisjonene dine for 2016?

– Ta ting som det kommer, og fullføre siste året på videregående. Når jeg er ferdig med det så blir nok musikk førsteprioritet! Det er jo på en måte det nå også, men det er ikke alltid lett og få det til å funke med skole. Jeg ser også fram til å kanskje spille litt konserter her og der! :)

21. januar spiller Jacob Ogawa sin aller første konsert på Internasjonalen i Oslo.