Drømmen om verdensrommet
I sin siste utgivelsen går B0ka i en helt annen retning enn tidligere, samtidig som de beholder sin signatur-mix av smakfulle analoge synther, trommemaskiner, rhodes, akustiske trommer og full blåserekke. B0ka for kropp og sjel.
22. januar 2016
TEKST: VILDE ØSTERBØ LORENTZEN
FOTO: TORBJØRN HAVN

 

 

B0ka slipper singelen «Brødrene Hermanos»

 

Sangen handler om trillinger fra Puerto Rico og knuste romfartsdrømmer. Lytt til diskolåten nederst i saken.

 

Gratulerer med singelslipp! Hvem er brødrene Hermanos?

– Takk! Brødrene Hermanos er en gjeng trillinger vi møtte i Puerto Rico. Brøndrene forandret livene våre for alltid! De lærte oss en dans som førte til at vi skreiv låta. Om du lurer på dansen får du sjekke ut promosnutten til singelen.

Dere beskriver selv B0ka som «a way of life»? Interessant påstand, forklar! 

– Vi ville jo egentlig bli astronauter … historien går slik. Vi var en gjeng rådville tenåringer som tilbragte mangfoldige timer stirrende opp på den forføreriske stjernehimmelen over Nordfjordeid. Det var kanskje en januar kveld rundt tusenårsskiftet at vi lovet ovenfor hverandre at vi aldri skulle gi opp drømmen om stjernene. Siden den gang har jo ting blitt litt annerledes — etter flere år og flere avslag fra FNs romfartsprogram — ble vi enig om å starte band.

Dere er en svær gjeng, og eksperimenterer med mange ulike uttrykk og elementer. Vil dere beskrive prosessen som rotete? 

– Først når rotet og kaoset har lagt seg, kan kvaliteten oppstå — litt som føniksen som stiger ut av asken. Rotet blir derfor en nødvendighet for oss, selv om prosessen noen ganger forblir aske.

 Hvorfor endte dere opp med disko?

– Ikke bare disko, men space-disko! Dette er et direkte resultat av barndomsdrømmen vår om verdensrommet og stjernen, og egentlig et ganske sårt tema for oss. Så vi ønsker derfor ikke å kommentere det noe videre.

B0ka har holdt koken i flere år, hva er planene for 2016?

– Nytt år, nye eventyr. Vi er på vei inn i apens år, og det blir nok endel apestreker fra vår side. I dag slipper vi singel — vi er bare kommet til januar — og som dere sikkert vet er det 11 måneder igjen! Vi har inngått et produksjonssamarbeid med Phatcat, også har vi fått oss en flunka ny manager — DJen og alt muligmannen Erlend Klette. Vi er også tatt inn i varmen hos Ruben Nesse inc. aka. Diamond Club (++). Og så skal vi jo slippe EP om astrologien tillater det.

 

 B0ka spiller på Østre den 6. februar, som del av Diamond Club Showcase.