Galskap og forvirring
Jim Bergsted mekker duggfrisk og høyenergisk pop-musikk. På sin kommende singelutgivele, «Mental Lover», har Bergsted med seg norske Frida Amundsen (som selv herjet radiolister i inn- og utland med låten «Closer» i 2011).
5. februar 2016
TEKST: VILDE ØSTERBØ LORENTZEN
FOTO: JOHANNES AMBLE

 

 

Jim Bergsted slipper singelen «Mental Lover».

 

Jim Bergsted mekker duggfrisk og høyenergisk pop-musikk. På sin kommende singelutgivele, «Mental Lover», har Bergsted med seg norske Frida Amundsen (som selv herjet radiolister i inn- og utland med låten «Closer» i 2011).


Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Takk! «Mental Lover» handler om å være gal og forvirret. Den er både trist og glad, på samme tid, både tekstlig og vibe-messig. Frida, som gjør refrengene i låten, har uten tvil vært avgjørende for å fange det svevende og intense utrykket jeg var ute etter i utgangspunktet.

Ut av ingenting kom singelen Reality i 2015, og rett etterpå varmet du opp for All Time Low på Sentrum Scene. Hvordan gikk dette til?

– Soloprosjektet mitt er på mange måter en videreføring av alt jeg har holdt på med til nå, men samtidig starten på noe helt nytt. Og supportjobben for All Time Low var en perfekt anledning for å teste ut nytt matteriale, med nytt liveband. Fansen deres tok oss godt i mot, heldigvis. Jeg er jo fan selv også, og så de live for første gang på Garage i Oslo for syv år siden, med under 70 pers i lokalet. Gøy å se de igjen, og ikke minst spille med de, nå som de har blitt så svære.

Det virker som at du har stålkontroll på stemmen din, har du tatt sangtimer eller er du et naturtalent?

– Jeg har tatt én og annen sangtime, men har slettes ikke stålkontroll. Jeg kan ikke så mange imponerende triks, men jeg gjør så godt jeg kan. Jeg er flink til mye annet da, som å lage mat.

Har du noen tips til andre når det gjelder låtskriving?

– Tror ikke det finnes noe rett eller galt når det kommer til låtskriving, det viktigste er å følge magefølelsen og egne innsikter. Enten det er å skrive ektefølte, personlige historier, eller å bare finne på noe dritt. Jeg er glad i begge deler.

Ekstremt få lever utelukkende av egen musikk. Hva er din day job?

– Jeg er deltidsansatt i pop-duoen youth, hvor jeg er spiller synth og koker kaffe. Ettersom musikkariæren enda ikke har skutt fart, må vi holde oss til pulverkaffe, av typen Nescafé Gull. Etterhvert som vi får økt omsetning, håper vi på å kunne investere i en skikkelig kaffetrakter, i løpet av overskuelig fremtid.

Hvilken musikk digget du da du skrev denne låta?

– Produksjonsmessig, inneholder «Mental Lover» litt av alt – bokstavelig talt. Det er organiske og moderne elementer i skjønn forening, akustisk piano, elektroniske trommer, støyende elementer og joviale gitarer. Jeg har med andre ord vært inspirert av ganske forskjellige artister når jeg har gjort låten. Alt fra tidløs, skandinavisk gitarrock, til amerikansk, kompromissløs listepop. Bleachers, soloprosjektet til Jack Antonoff, er en viktig referanse for hva jeg holder på med om dagen. En perfekt blanding av moderne pop, med tradisjonelt og smakfult rockeband-komp.

Du er relativt ny i artistverdenen, hva håper du å få ut av dette prosjektet?

– Målet mitt er å ta over for Celine Dion, med helaftens forestillinger i Las Vegas, når hun pensjonerer seg. Jeg har allerede kontaktet managamentet til TOTO, for å undersøke mulighetene for å ha de med som backingband. Og ellers skrive dritbra låter, så klart.