Singel
I denne utgaven måtte jeg grave dypt i mine gamle Wimp-spillelister for å finne litt god gammeldags inspo. Og herregud, for et syn. Jeg har vært innom de fleste sjangere, men Trains «Hey, Soul Sister» står kanskje igjen som den største overraskelsen hittil i min Wimp-karriere.
22. februar 2016
Tekst Sigrid Raabe
Illustrasjon Ola Lysgaard

 

I denne utgaven måtte jeg grave dypt i mine gamle Wimp-spillelister for å finne litt god gammeldags inspo. Og herregud, for et syn. Jeg har vært innom de fleste sjangere, men Trains «Hey, Soul Sister» står kanskje igjen som den største overraskelsen hittil i min Wimp-karriere.

 
I 2011 gikk jeg på ungdomsskolen og jobbet ubetalt deltid (les: samtlige friminutter) som selvutnevnt musikkanbefaler. Dette året gjorde jeg tydeligvis ikke annet enn å høre på flanellskjorte-musikk, noe som gikk utover mine medelever. S/O til dere som faktisk sjekket ut låtene jeg skrev ned på lappene jeg la i penalhusene deres. Siden da har jeg profesjonalisert virksomheten, og nå har jeg et motherfåkkings A4-ark å boltre meg på. Så her kommer noen singelutgivelserdu burde sjekke ut. Stay cool. Blunkefjes.
 

EKSPORTERT

Jim Bergsted – Mental Lover (feat. Frida Amundsen)
I fare for å oppleves like dramatisk som en av mange sjelsettende Star Wars-scener, må jeg si: dette øyeblikket har jeg ventet lenge på. ENDELIG er det noen som har klart å skrive et refreng som befinner seg bare et par gater bortenfor Briskebys ultimate hit «Propaganda» (hvis du ikke har hørt den låta, har du ikke hørt ekte pop). Jim Bergsted og Frida Amundsen sine stemmer er som skapt for hverandre – dette er ren magi. Smakfull produksjon også. Jeg gir meg ende over!

 

Alexander von Mehren – La Chanson de Douche
Har du også lurt på hvordan det høres ut når en bergenser synger på fransk? Vel, det er like nydelig som den ene dagen i året det er over 12 grader i Bergen. Etter noen svært sjarmerende franske sekunder, sniker det seg inn en frekk rhodessolo. Feisty! Videre kan du forvente deg en drøy pianosolo, skifting av toneart (ikke MGP-style, selv om det også ville vært totalt innafor) og et trommebrekk som vil få deg til å stoppe opp på gaten. Bare sett på låta og gå en tur ut i Norges Paris. Ish.


 

IMPORTERT

LISS – Try
Disse gutta er så hippe at selv den mest erfarne Østre-gjenger må se seg slått på det de trodde var hjemmebane. Heldigvis er ikke danskene i LISS hipstere på heltid – de lager også veldig bra musikk. Første gang jeg hørte «Try» tenkte jeg at vokalist Søren Holm enten hadde seriøse uttalelsesproblemer eller bare ekstremt grøtete vokal. Nå er det nettopp denne særegne stemmen som utgjør hele LISS. I tillegg til en funky basslinje og store 80-talls-trommer er det ikke overraskende at låta setter seg. Tipper den gjør det samme med deg.


 
Flume – Never Be Like You (feat. Kai)
Flume er kanskje mest kjent for sin drøyt kule remiks av Disclosures «You & Me». Den over gjennomsnittet hunkete australieren har ikke blitt noe dårligere siden, og imponerer på ny med denne fine tingen. Ville også holdt et øye med gjestevokalist Kai – sånn i tilfelle hun blir superstar neste år og du vil kunne si at jo, du hørte også på henne før hun ble kul. Deres låt«Never Be Like You» starter med Kais Haim-lignende popvokal, før du dras inn i det velkjente suggerende universet til Flume og blir der helt til det er over. Vanvittig deilig med andre ord.


 
Sjekk ut alle anbefalte låter på Soundcloud!