Bergen Revels #8
Denne gangen blir det mye musikk på dere! Byens hobbymusikanter var ikke akkurat fornøyd med min forrige spalte, hvor jeg ga dere en velmenende resept på litteraturarrangementer. Her sitter jeg på min høye hest og påstår at det eneste som gir mening er toner på ARKET! Det var naivt av meg å tenke at musikerne hadde nok musikkvenner som kunne anbefale dem en konsert å gå på. Det er rett og slett behov for at jeg gjør det. Det skal jeg selvsagt ta på alvor. Men tilgi meg for at jeg begynner i feil ende:
23. februar 2016
TEKST ELINE LUND FJÆREN
ILLUSTRASJON OLA LYSGAARD

Denne gangen blir det mye musikk på dere! Byens hobbymusikanter var ikke akkurat fornøyd  med min forrige spalte, hvor jeg ga dere en velmenende resept på litteraturarrangementer. Her sitter jeg på min høye hest og påstår at det eneste som gir mening er toner på ARKET!

Det var naivt av meg å tenke at musikerne hadde nok musikkvenner som kunne anbefale dem en konsert å gå på. Det er rett og slett behov for at jeg gjør det. Det skal jeg selvsagt ta på alvor. Men tilgi meg for at jeg begynner i feil ende:

 

Alt-lit. Haha, neida. Litteratur. AKA who gives a shit:

Arrangementet med det ubehagelige navnet POESIDIGG får besøk av svenske ANN JÄDERLUNDCafé Opera 24. februar. Kom for å drikke øl eller prøve hatten til poesiarrangementets Tande-P, Henning Bergsvåg.

Dagen etter kan du pleie fylleangsten din ved å høre om noen som har hatt det verre enn deg; på Litteraturhuset skal det nemlig handle om den poetiske utvekslingen mellom ekteparet SYLVIA PLATH OG TED HUGHES. Få hodet ut av ovnen og møt opp!

10. mars kan du høre om litteratur av den ikke fullt så navlebeskuende typen, nemlig den som på ulike måter tar for seg KLASSE. Vänsterpartiet-babe, journalist og forfatter ÅSA LINDERBORG holder foredrag på Bergen offentlige bibliotek om samtidens klassekamp og verdien av klassebegrepet. Fett?

 

Musikk

Se her, ja. Her er det mange spellemenn!!

FAY WILDHAGEN spiller på Det Såkalte Akademiske Kvarter 29. Februar. Ung og lovende kan du være sjæl! Fay Wildhagen er utrolig dyktig, dessuten er hun snill med dyr.

Det er flere grunner til at jeg flyttet til Bergen for tre år siden, men en av dem er at jeg som sekstenåring fridde til SUSANNE SUNDFØR utenfor Badstugata i Oslo. Jeg husker ikke hva hun svarte. Det er ikke utenkelig at jeg er forlovet med Susanne den dag i dag. Den gangen ble jeg forelsket fordi hun var så sur hele tiden. Dessuten lager hun jo ikke akkurat dårlig musikk? Eller? Spør noen som har peiling. Hun spiller i hvert fall på USF Verftet 4. mars.

En av Norges vakreste menn, THOMAS DYBDAHL, spiller i Grieghallen 6. mars? Mildt sagt ”interessert” på FB for å si det sånn.

Svenske ANNA TERNHEIM spiller i Bergen, nærmeste bestemt på Ole Bull Scene, på selveste kvinnedagen! Den datoen skal du få pønske ut sjøl.

MARIA MENA spiller på USF Verftet 10. mars. Jeg elsker Maria Mena. Det må faen meg være lov.

 

Film

Cinemateket kjører seg opp på KILL BILL-filmene denne måneden. 24. februar kan du se begge på rappen på USF Verftet. Hvis du ikke allerede var klar over det, er Kill Bill et firetimers hevndrama regissert og skrevet av ADHD-Tarantino, med Uma Thurman i hovedrollen. I gul drakt.

SKILPADDER KAN FLYUSF Verftet 24. februar. Hehe, saklig. Ikke se denne hvis du skal på date. Den er ikke søt. Ikke at jeg har sett den, men fra anmeldelsene har jeg forstått at den har med krig å gjøre. Hvis du er opptatt av verden og av andre mennesker, er den nok anbefalelsesverdig.

Har dere forresten lagt merke til hvordan filmer og bøker med såkalt STERKE historier, ofte har usedvanlig dølle navn? For eksempel: Drageløperen, Ulvesommer…

MY LIFE WITHOUT ME vises på Bergen Offentlige Bibliotek 7. mars (gratis!). Jeg har ikke sett denne heller, men tittelen ga meg en varm følelse. Som biblioteket selv skriver om filmen på sine nettsider: ”Å gjenfortelle historien i Mitt liv uten meg er umulig uten at filmen høres ut som en melodramatisk gråtefilm for unge jenter.” Flaks for deg og meg at vi digger både melodramatiske gråtefilmer og unge jenter!

 

DIV arrangementer du kan oppsøke for å bli et bedre menneske:

2 og 3. mars kan du gå på seminar om henholdsvis LIVET og DØDENStudentsenteret, i Egget kl. 19 begge kvelder. Fint å ha rundet både eksistens og ikke-eksistens før helgen kommer.

3. mars kan du omsider få satt deg inn hva SYRIA-KONFLIKTEN egentlig handler om, på Bergen Offentlige Bibliotek. Den syriske forfatteren Hassan Hassan vil gi et foredrag om de historiske hendelsene som har ledet frem til dagens situasjon, og hvordan problemet med IS kan løses.

På søndagene kan du oppsøke et SØNDAGSMARKED i Skostredet eller på Møhlenpris.

Ta et kveldskurs i ITALIENSKBjørgvin VGS i Strandgaten.

Lær deg å lage KERAMIKKBryggen.

Du skulle ikke ha bestilt en time hos tannlegen også? Det har jeg glemt, nemlig. Gjør det nå da. Kanskje du skal melde deg inn i et treningssenter? Nei, ikke jeg heller, men jeg liker tanken på at en mennesker jeg åpenbart ikke har noe til felles med oppholder seg på samme sted.

Viktigst av alt: er du blakk er det alltids lov å gi blaffen i alt sammen. Sett deg på visakortet og mekk litt gin&first price-juice in the comfort of your home