Musikk er det eneste han er flink til
Marinius slipper sin første singel «I Like It With You» fredag 11. mars på alle digitale plattformer, via Diamond Club. Singelen er en vakker og drømmende poplåt i et univers bestående av skeive synther og fengende melodier.
10. mars 2016
TEKST VILDE ØSTERBØ LORENTZEN

 

 

 

 

Marinius slipper singelen «I Like It With You»!

 

Marinius slipper sin første singel «I Like It With You» fredag 11. mars på alle digitale plattformer, via Diamond Club. Singelen er en vakker og drømmende poplåt i et univers bestående av skeive synther og fengende melodier.

 
Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Tusen takk! Veldig kjekt at den endelig er ute. Låten handler om å stå opp for seg selv, og å ta viktige avgjørelser som ikke nødvendigvis er lette. Det er en trist gladlåt.

Du har bemerket deg med flere prosjekter i Bergen, kanskje særlig Línt. Hvordan er solotilværelsen?

– Solotilværelsen er fin den. I en demokratisk bandsituasjon er det ofte mange kompromisser som må inngås, mens her styrer jeg alt selv. Koser meg. Jeg er jo heldigvis ikke helt alene, har med meg en gjeng fantastiske musikere som jeg kan utforske låtene med hvis det trengs!

Du har en ganske spesiell vokal, hvem har inspirert deg?

– Den er kanskje litt spesiell ja. Det er egentlig ikke noe jeg har tenkt over, det var bare det som datt ut av meg når jeg satt og klimpret på akkordene. Jeg er veldig glad i vrengt og klanget vokallyd, som om man synger gjennom et gammelt telefonrør i en diger hall. At jeg synger i falsett er helt tilfeldig. Før pleide jeg å skrike når jeg sang, men jeg tror dette funker bedre til denne musikken.

Kan du fortelle litt om hva musikk betyr for deg?

– Shit, det var et vidt spørsmål. Må nesten sitere kjæresten min: «Det er det eneste du er flink til og det er det eneste du kan. Du er helt besatt av det».

Hvilken musikk digget du da du lagde denne låta?

– Hvis jeg husker riktig så var jeg veldig inne i Deerhoof sin nyeste studioplate «La Isla Bonita», og så hørte jeg mye på Nick Drakes nydelige «Five Leaves Left», en plate som alltid vender tilbake til meg i tide og utide.

Kunne du noen sinne tenke deg å skrive låter i en annen sjanger, eller føler du det er pop/rock som er din greie?

– Føler jeg har en fin greie på gang nå, men det hadde jo blitt for dumt å si at jeg skal lage samme type musikk for alltid. Det er ganske uforutsigbart, den ene dagen er det visemusikk og den andre dagen er det langstrakte droner som setter stemningen. Jeg er glad i litt bipolar stemning.

Har du noen spesifikke planer for 2016 etter singelslippet?

– Vi skal jo spille på bursdagsfesten deres (STOFF) på Østre neste uke, og Granbar på Landmark 7. April. Forhåpentligvis får vi kommet oss ut av Bergen og spilt litt. Ellers skal jeg bruke mye tid i studio og jobbe mot en fullengder.