Singel
Okei. Du snakker med en person du finner over middels interessant. Praten flyter­ mistenkelig fint, helt til hen spør hvilken musikk du hører på. Ups. Trouble in paradise. Du kan gå for en kulepunkt-inspirert tale der du lister opp alle bandene du har hørt på siden du var ti år. Eventuelt bare nevne de bandene du hører på som har under 200 likes på Facebook, mens du fniser over din egen coolness. Et annet alternativ er å gå for en «jeg hører på alt mulig egentlig,­ jeg». Nei, ikke gjør det. Det er kjipt. Du må tenke taktisk. You can do this.
3. april 2016
Tekst Sigrid Solbakk Raabe
Illustrasjon Ola Lysgaard

Okei. Du snakker med en person du finner over middels interessant. Praten flyter­ mistenkelig fint, helt til hen spør hvilken musikk du hører på. Ups. Trouble in paradise. Du kan gå for en kulepunkt-inspirert tale der du lister opp alle bandene du har hørt på siden du var ti år. Eventuelt bare nevne de bandene du hører på som har under 200 likes på Facebook, mens du fniser over din egen coolness. Et annet alternativ er å gå for en «jeg hører på alt mulig egentlig,­ jeg». Nei, ikke gjør det. Det er kjipt. Du må tenke taktisk. You can do this.

Det er kanskje ikke så lurt å slå et slag for VG-lista topp 20, eller i samme slengen nevne at du er stor Lars Vaular-fan (og dermed potensielt­ bli utfordret til å rappe «Ung Heit Gateflamme»). Det ender med at du sender en lang avhandling av hva du har hørt på opp gjennom årene, hva du hører på nå og hva du tror folk synes er teit, men du synes er kjempekult. Best å få Taylor Swift-fangirlen i deg ut med en gang.

For den trofaste leser (much love<3) vet du hva denne spalten går ut på, men for den nyinnvidde vil det kanskje oppstå usikkerhet. Nei, dette er ikke en datingspalte. Ja, om du leser videre kommer du til å lese om noen av de kuleste låtene jeg vet om. Så les i vei. Stay Cool. Blunkefjes.

 

Sjekk ut alle anbefalte låter på soundcloud.com/stoffmagasin

 

EKSPORTERT

Lumikide – Breaking You Down

Det er ikke alltid duetter funker like bra. På sitt verste kan det minne om den lokale UKM-mønstringen, eller klasseavslutningen fra 5. klasse du helst vil glemme. På sitt beste er det Birgitta Dale og Martin Tonne på «Breaking You Down». Dette er en av de vakreste blåmandag-låtene jeg vet om, så hvis lørdagen ikke har sluppet taket enda bør du sette på denne. Ha en fin dag, da.

 

Hester V75 – Midnatt

Er du over gjennomsnittet glad i grønne planter og Instagram-bilder uten filter har du etter all sann-synlighet gitt et lytt til hestene fra Bergen. Du har kanskje ropt «min gjeng, min gjeng» til klikken din på en av Hesters mange (on fire) konserter, eller roligdanset til «Playaz» på nach (George Michael og «Careless Whisper» kan ta seg en bolle). Men har du hørt deres hittil vakreste låt? Det er nærmest umulig å ikke la seg rive med av «Midnatt», en låt som sender deg rett til lange sommernatter med billig pils og grei temperatur. Selv om boysa skal slippe album, holder de det ekte og sier ikke noe om eksakt dato. Se likevel opp for nye bangers mot slutten av april!

 

IMPORTERT

Tove Styrke – Ego

Holy guacamole, denne låta er catchy. Et par tropiske- synther har på merkverdig vis klart å lure seg inn i det svenske, kjølige poplandskapet, men for å være helt ærlig, gjør det bare låta enda kulere. «Ego» er den type låt du nikkedanser til mens du småløper nedover Høyden og passerer samtlige bekjente du er sånn halvveis på hils med. Jaja. Dance like nobody’s watching. ;-)

 

Quadron – Hey Love

Om du som meg er like sur fordi du ikke oppførte deg som den hardbarka fangirlen du egentlig er under- Adele-billettsalget i Oslo, og som resultat av ditt manglende engasjement IKKE fikk billett – her er en trøstepremie. Nei da, dette er ikke en ny «Rolling in the Deep» (send meg en melding om du har funnet en arvtager!), men liker du Adele, liker du trolig også «Hey Love». Dette er et dansegulv-anthem uten like – og da ikke av den typen som oppmuntrer til fistpumping – heller til en oppdatert versjon av pappa-dansing. La det svinge til du mister all kontroll (tulla, snart eksamen).