MR FOX DARLING MØTER Marie Amdam
Hun er sexy, går med indiekjole og skriver sinte kjærlighetssanger selv om hun har det VELDIG bra for tiden. Alle mennene du dater får sang. Hvordan er det å være Bergens Taylor Swift? Hvis man dater noen i Razika, blir det sang. Det må man bare vite. Jeg skriver bare om selvopplevde ting.
6. april 2016
Tekst og illustrasjon Mr Fox Darling

 

Hun er sexy, går med indiekjole og skriver sinte kjærlighetssanger selv om hun har det VELDIG bra for tiden.

 
Alle mennene du dater får sang. Hvordan er det å være Bergens Taylor Swift?

Hvis man dater noen i Razika, blir det sang. Det må man bare vite. Jeg skriver bare om selvopplevde ting.

Bergen er en liten by. Jeg kjenner flere av de du har skrevet om. Er du ikke redd for at folk skal plassere feil sang på feil fyr?

Jeg tror mange tror at «Faen ta deg» handler om eksen min. Men den handler om en annen. Jeg kunne satt et navn på alle sangene våre, men det forblir en hemmelighet innad i bandet. Vi vil jo ikke lage problemer for folk.

Jeg synes du og Kaja Gunnufsen skriver Norges mest utleverende sangtekster, og det er vel derfor dere har indie-norges mest populære merch. Blir det ikke litt for ærlig til tider?  

Jeg synes det er spennende å pirke i det som er litt sårt, ærlig og personlig. Hvis man synes noe er vanskelig er det fint å vite at det er mange som opplever det samme. For eksempel når det kommer til kjærlighetssorg. Det er verste i verden. Man tror jo at man skal dø. Da er det fint å vite at det blir bra igjen og går over.

Hva er den drøyeste linjen du har skrevet?

Jeg synes at den «naken på laken»-frasen var litt flau første gangen foreldrene mine hørte den. Det var en dame som spurte om hva  mamma synes om at «Marie skrev om sånn naken på laken». Da hadde mamma blitt kjempeirritert og sagt sånn «Det synes jeg er forferdelig kult». Alle kan jo se for seg hva det handler om og at det er hyggelig liksom.

«Hvis du ikke vil ha meg, værsågod og faen ta deg», er mitt dating-mantra hvert fall. Det kommer flere sinte kjærlighetssanger fremover, men du har det jo egentlig veldig bra nå?  

Hehe, ja. Jeg kan ikke skrive om ting når det skjer, jeg må skrive om det i ettertid. Så nei, de nye sangene er ikke så veldig romantiske.

Sinte sanger om sinte menn som drikker rødvin.

Ja, det er en sang jeg synes er litt morsom som handler om en type gutt som heller vil sitte i et hjørne på fest og være sur og drikke rødvin. Han er liksom for kul for festen. Det er så teit.

Det kan jo hende de bruker det å være mørk og sint i et hjørne som sjekketriks?

Det funker hvert fall ikke på meg.

Jeg vet om noen det funker på. Men mer om de nye sangene deres; Dere blir politiske i musikken fremover. Det er nytt. Hittil har det vel bare vært teksten på brystet til Embla som har vært politisk?

Politikk har blitt viktigere for oss desto eldre vi har blitt. Vi er radikale alle fire. Vi er tydelige på at vi er pro-Palestina, og Embla pleier alltid å opptre i Palestina t-skjorte. Og vi er feminister. Det ble vi forøvrig stemplet som lenge før vi hadde et bevisst forhold til det selv. Fordi vi var fire jenter i band ble vi kalt et feministprosjekt fra første konsert. Det i seg selv er jo et problem.

Dere har mye fans som ikke er radikal …

Jeg blir ganske fascinert av at folk kan elske Razika, men virkelig ikke ville ha likt oss som personer. Det har blitt litt bråk etter noen konserter. Når folk er fulle … du aner ikke hvor tøffe i tryne de kan bli. «Hvorfor kan dere ikke slutte å mase om det feminisme-drittet, dere trenger jo ikke bry dere om dette for dere er jo dritkule». Herregud, vi får høre så mye dumt. Vi kan bli ganske hissige. Men vi må bare forstå at vi ikke klarer å omvende folk. Det er alltid litt rart å tenke på at noen kan være så glade i Razika, men ikke skjønner hva vi står for.

Dere er jo alltid veldig blide når jeg møter dere. Er dere lei av å bli kalt sinte?

Vi vil heller bli kalt sinte enn søte. Retorikken i musikkjournalistikken er kjønnet. Hver gang vi har spilt på de store festivalene har vi fått sånne tilbakemeldinger om «de søte indiejentene i Razika». Det er forferdelig irriterende. Da vil jeg heller være sur feminist.

Haha, ja. VG skrev om de søte indiejentene i de søte, tekkelige indiekjolene.

Ja, hva er indiekjoler liksom?

Kanskje det er kjoler som ikke er så sexy. Dere har jo sagt at dere NEKTER å være sexy før .

Vi har aldri nektet å være sexy! Vi lagde en dansevideo og skrev i en kommentar at vi ikke prøvde å være sexy, men bare danset sånn som vi ville gjort til vanlig. TV2 slo det opp som at «RAZIKA NEKTER Å VÆRE SEXY». Folk kan synes at vi er så sexy som de vil. Kan det ikke være sexy å ikke kle av seg liksom? Jeg hater begrepet sexy.

Likevel har folk veddemål om at de kan ligge med noen i Razika.

Haha, ja, han møtte vi på Legal tror jeg. Eller, nei. Det var en Embla snakket med på et nachspiel. Uansett, det er ganske patetisk.