«Sugde sprit fra pung og slikket krem»
Det er ett år siden første utgave av Stoff ble plassert i tilfeldige stativer rundt om i Bergen. Den utstemte og omdiskuterte redaksjonen fra K7 Bulletin ville lage Norges beste og mest underholdende studentavis. Stoff, som i innhold, skulle bestå av sakene vi selv ville lese, men ingen andre skrev. Vi tror norske studenter interesserer seg for mer enn saker som har ordet «student» i seg. I Stoff ønsker vi å skrive om større samfunnstema, men på en annen måte enn de store avisene. Alle skribentene våre er unge, og tekstene er skrevet fra vårt perspektiv. Likevel er ikke Stoff én stemme, og innad er vi ofte uenige ...
6. april 2016
TEKST ANNA EITREM, ANSVARLIG REDAKTØR
ILLUSTRASJON CHRIS NYGAARD

 

Det er ett år siden første utgave av Stoff ble plassert i tilfeldige stativer rundt om i Bergen. Den utstemte og omdiskuterte redaksjonen fra K7 Bulletin ville lage Norges beste og mest underholdende studentavis. Stoff, som i innhold, skulle bestå av sakene vi selv ville lese, men ingen andre skrev.

 

Stoff for alle

Vi tror norske studenter interesserer seg for mer enn saker som har ordet «student» i seg. I Stoff ønsker vi å skrive om større samfunnstema, men på en annen måte enn de store avisene. Alle skribentene våre er unge, og tekstene er skrevet fra vårt perspektiv. Likevel er ikke Stoff én stemme, og innad er vi ofte uenige. Visjonen til Stoff er at det skal være interessante tekster i hver utgave for alle Bergens studenter. Med godt over 110 000 unike sidevisninger på våre nettsider, vet vi at vi også er relevante nasjonalt.

 

Skapt for å provosere

Fra første utgivelse har vi ønsket at Stoff skulle provosere, underholde og engasjere. Og det har vi gjort. Gjennom saken om «kompisvoldtekt» fikk vi masse oppmerksomhet. Reaksjonene i ettertid viste at dette er et viktig tema, og en problematikk mange kjente seg igjen i. Vi har også viet mye sideplass til psykisk helse. Når hver femte student sliter psykisk er dette noe å ta på alvor.

Tekstene i Stoff kan være drøye. Og de kan handle om hva som helst. «Fitte er forbruk» vakte sterke reaksjoner, først og fremst fordi tittelen er drøy. Vi trykket den fordi det er en sterk og sjeldent godt skrevet tekst om kjærlighetssorg.

Kultur og humor er også viktig for oss. Bergen har et rikt kulturliv som fortjener mye oppmerksomhet. Humorsaker skriver vi så lenge vi tror vi er bedre enn alternativene på markedet. Det er vi stort sett.

 

På tvers av alle studiesteder

Det har gått ett år, og fra å være elleve streite NHH-studenter består Stoff i dag av 45 aktive medlemmer fra hele studentbergen. Det inkluderer grafikere, fotografer, illustratører, en administrativ avdeling og redaksjonen. Og flere skal vi bli. Allerede et halvt år inn i driften etablerte vi faste utgivelser, med like høyt opplag som de andre studentavisene i Bergen. Til høsten kommer Stoff tilbake med et nytt redaktørteam. Da skal vi fortsette å vise at vi er en studentorganisasjon som engasjerer på tvers av alle byens studiesteder.

Anna Eitrem, ansvarlig redaktør 2015 – V2016.

 

Nestleder:

Enda godt vi tapte det valget.