Siden sist med skjenken
Visste du at hver gang skjenkekontrollen inndrar en skjenkebevilling skriver de en rapport som er offentlig tilgjengelig og helt meningsløst detaljert? I denne spalten kan du lese våre favoritter.
10. april 2016

Visste du at hver gang skjenkekontrollen inndrar en skjenkebevilling skriver de en rapport som er offentlig tilgjengelig og helt meningsløst detaljert? I denne spalten kan du lese våre favoritter.

 

«Kontrollør x og y fra kontor for skjenkesaker ankom Grieghallen klokken 20.10. Klokken 20.18 ble kontrollørene oppmerksom på en åpenbart påvirket kvinne i 40-50 årene da hun hadde problemer med å orientere seg i trappeområdet fra konserthallen ned mot barområdet.

Kvinnen hadde svømmende øyne og virket uoppmerksom ovenfor omgivelsene. Hun var nær ved å kollidere med kontrollør y som måtte tre til siden for å unngå sammenstøt.

Gjesten hadde tydelige problemer med å holde balansen ned trappen og måtte klamre seg fast til rekkverket med begge hender for ikke å ramle. På vei bort til baren i andre etasje sjanglet kvinnen voldsomt. I baren bestilte hun høyrøstet, noe som ble ekstra tydelig ettersom det var få andre gjester i barområdet på dette tidspunktet. Kvinnen fikk kjøpt øl og hvitvin i baren. Hun tok med seg drikkevarene bort til et høyt bord ved trappene, hvor en mannlig gjest ventet.

På vei mot bordet var kvinnen nær ved å snuble i sine egne bein. Mannen, som virket som en bekjent av kvinnen, hadde kjøpt det samme som kvinnen. Den kvinnelige gjesten helte vinen fra det ene glasset over til det andre glasset, slik at hun hadde ett fullt plastglass med hvitvin. Den mannlige gjesten drakk av ølglasset, mens kvinnen drakk av plastglasset med hvitvin.

Klokken 20.30 gikk mannen og den åpenbart påvirkede kvinnen fra bordet ved trappen mot et bord hvor de kunne sitte. På vei over mot bordet falt kvinnen fremover og mistet nesten glasset hun holdt, men både henne og glasset ble tatt i mot av ansvarshavende. Han støttet henne videre bort til et bord hvor hun og den mannlige gjesten kunne sitte. Ansvarshavende sørget for at det ble bragt vann til kvinnen, men han fjernet ikke alkoholen fra bordet hvor den åpenbart påvirkede gjesten satt. Kontrollørene flyttet seg til nabobordet og observerte gjestene videre.

Klokken 20.37 spyttet den åpenbart påvirkede kvinnen på bordet der hun og den mannlige gjesten satt. De to gjestene ble holdt øye med av en vakt, men han foretok seg ingenting.

Klokken 20.40 hang kvinnen fremover med hodet. Vakten kom bort og spurte om det gikk bra med gjestene og om kvinnen hadde fått i seg vann. Den åpenbart påvirkede kvinnen hadde vansker med å formulere ord og setninger. Hun snøvlet og stammet mens hun slet med å holde øynene åpen. Den mannlige gjesten ba henne drikke mer vann, men hun nektet og drakk av glasset med hvitvin. Klokken 20.47 var kvinnen uoppmerksom og sølte ut ca. 1/3 del av plastglasset med hvitvin.

Klokken 20.51 kunne det se ut som om kvinnen var i ferd med å falle i søvn. Hun satt

fremoverlent med hodet og øynene var lukket. Hun våknet litt til igjen ca. kl.20.58 og begynte umiddelbart å krangle høylytt med den mannlige gjesten. Hun ba han om å dra til helvete med en snøvlet røst. Kontrollør y gikk for å finne ansvarshavende som stod i baren. Unntatt offentlighet Off.l. § 13 jf. forv.l § 133

Kl.21.01 reiste kvinnen seg og begynte å sjangle avgårde mens hun skrek høylytt noe som var vanskelig å forstå. Kontrollør y pekte ut den åpenbart påvirkede kvinnen til

ansvarshavende, i det hun sjanglet mot trappenedgangen. Den mannlige gjesten som satt med den åpenbart påvirkede kvinnen reiste seg for å gå etter henne. Kvinnen holdt på å falle med hodet først ned trappene, men den mannlige gjesten grep henne i armen og hjalp henne trygt ned.

Klokken 21.03 forlot den åpenbart påvirkede kvinnen skjenkestedet støttet opp av den

mannlige gjesten som var med henne. Kontrollørene fortalte ansvarshavende om de forholdene som ville påpekes. Ansvarshavende sa seg enig i at kvinnen var åpenbart påvirket, men delte ikke kontrollørenes synspunkt på hvordan situasjonen skulle håndteres. Kontrollørene forlot skjenkestedet kl.21.25.