Festivalguide 2016
Du har sikkert ikke planlagt sommerferien din ennå og det begynner å haste så du ikke ender opp på Mythos-fylla på en gresk charter-øy. Gutta maser om festival, men det siste du vil er å høre «Idyll» på Brygga. STOFF gir deg syv garantert Karpe Diem-frie forslag til festivaler du kan dra på.
13. april 2016
TRÆNAFESTIVALEN

7.–10. juli, Træna

Træna er et lite fiskevær tre timer med båt fra Sandnessjøen. Det er derfor imponerende at de har klart å lage en festival som er nesten like hypet som Øya. På Træna kan du høre resten av artistene på festivalsirkuset, bare med midnattssol og Lofotnatur i bakgrunnen, og ikke minst fortelle alle vennene at du faktisk klarte å komme deg dit.

 

EGGSTOCKFESTIVALEN

1.–3. juni, Bergen

Eggstockfestivalen er en talentkonkurranse for band du aldri har hørt om. Forskjellen fra andre talentkonkurranser som Norske talenter og Idol, er at vinnerne av Eggstokkfestivalen ofte klarer å gjøre karrière som musikere. Artister og band som The New Wine, Thea Hjelmeland og Kakkmaddafakka har alle vunnet Eggstockfestivalen. Hvem vet hva som kommer i år.

 

ØYAFESTIVALEN

9.–13. august,Oslo

Øya er en kul festival. På Øya kommer kule folk for å høre på kul musikk. Her kan du få kult øl og kul mat i et kult strøk i Oslo. Når festivalområdet stenger klokken 23.00, kan du dra på kule klubber for å sjekke kule folk. Kult opplegg. Ta turen om du er kul.

 

GATEBILTREFF PÅ RUDSKOGEN

8.–10. juli, Rudskogen

Årets mest alternative festival er ikke Riddu Riddu. Gatebilfolket er det nærmeste vi har til en motkultur her på oljeberget. Dypt i Østfolds mørke kan du ta av nisseluen og gjøre noe som de vanligvis bare gjør over dammen: Ta deg en skikkelig fyllekule mens du beundrer det beste bensinstasjonskulturen kan tilby.

 

Bergen Afro Arts Festival

16.-18 juni Bergen

Du har kanskje vært i Afrika og klappet negerbarn, men vil du oppleve faktisk afrikansk kultur bør du ta turen hit. Konseptet norsk sommerfestival byr sjelden på opplevelser du ikke kan få ved å høre på P3 og er du keen på å gjøre noe annet enn å gaule dølle Karpe Diem-låter drar du hit. Sommerens mest dansbare festival.

 

Grevehagen Mikrofestival

28.mai Bergen

Bergens minste festival har 10-års jubileum i år. Programmet er ikke veldig spennende, men festivalen selger pølser som er nesten like gode som Trekroneren sine, og hvor mange andre festivaler holder ut ti år i en hage?

 

Roskilde

29.juni-2.juli Roskilde, Danmark

Tenker du å dra på Slottsfjell? Malakoff? … Dropp det og bare dra på Roskilde. Roskilde har bedre booking, billigere øl og det er enklere å reise til København enn alle andre norske festivaler. Roskilde er det alle festivaler prøver å være og det er hit du egentlig vil.