INGENTING ER FOR ALLTID
Alibiet er en bergensk poprakett som debuterte med singelen «Aleine» i april 2015. Ett år senere blir bandet en singel rikere: «Alltid» slippes gjennom Diamond Club i dag.
14. april 2016
TEKST VILDE ØSTERBØ LORENTZEN
FOTO EIRIK ULLEBØ KOPREN

 
 

Alibiet er en bergensk poprakett som debuterte med singelen «Aleine» i april 2015. Ett år senere blir bandet en singel rikere: «Alltid» slippes i dag.

 
 
Gratulerer med ny singel! Hva/hvem er dere et alibi for?

– Takk! Vi har laget oss et alibi for å lage så digg pop som mulig, uten at indiepolisen kommer med sine tynne retrohåndjern. Semi-lol.

I låta synger Maylen (Rusti) at det «skulle være meg og deg for alltid». I presseskrivet står det at  «Låten handler om [at] ingenting er for alltid».  Hvordan er det å synge så direkte om et privat tema?

– Låten er i retrospekt, og bygger på konklusjonen om at det er lurt å slippe taket og la seg selv falle av og til, fordi man har mulighet til å ende opp med noe som er bedre enn det som var. Hurra for alle som tør å miste kontrollen!

Dere er atter en gang booket til årets Bergenfest. Hva synes dere EGENTLIG om å spille for venner og familie?

– Atter en gang…det får det til å høres litt ut som hver gang vi møtes. Det er helt mat å få komme med på hovedprogrammet i år, forfremmelse og stjerne i boken! EGENTLIG synes vi det hadde vært kjekt å spilt litt mer for venner og familie. Håper de kommer.

– Er litt usikkert hvem som har tenkt seg på Bergenfest på lørdagen, men siden Action Bronson spiller, så regner vi med at det stiller noen kjente typer med stilig caps og mat på skjorten.

Ganske hipt å synge på norsk for tiden, og dere har alle laget musikk med engelsk tekst tidligere. Hva skjedde?

– Maylen synger fortsatt på engelsk i sitt soloprosjekt som har spennende ting på gang. Dette bandet er alibiet hennes for å synge på norsk. Det får frem noe annet, og kanskje litt mer rått, i låtskrivingen og sangen.

– Vi syns det er noe deilig med at det fortsatt kan betegnes som hipt å gjøre noe så naturlig som å synge på det språket du mestrer best. Framtiden er lys.

Når alle i bandet har tusen baller i luften (vi kan blant annet nevne soloprosjekt, Divisjonen, Kiss Kiss King Kong)- hva er neste steg for Alibiet?

– Vi er heldigvis overmennesker, som takler press på en måte verdenshistorien aldri har sett maken til. «Tusen baller i luften» er fra nå av arbeidstittelen på debutplaten vår! PS. Vi har masse låter på gang, og muligheten er stor for at vi slipper enda en låt før Bergenfest. Fortsettelse følger.