Kom i krangel med konsertsted – skiftet navn
Under bandnavnet «Amped Out » lager Tord, Håvard, Reber og Daniel harmonisk og gitarpreget indiepop inspirert av 80-tallets britiske… nei faen, bare hør singelen «Fatigue».
15. april 2016
TEKST VILDE ØSTERBØ LORENTZEN
FOTO LINN HEIDI STOKKEDAL

 
 

Under bandnavnet «Amped Out » lager Tord, Håvard, Reber og Daniel  harmonisk og gitarpreget indiepop inspirert av 80-tallets britiske… nei faen, bare hør singelen «Fatigue».

 

Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

Tord: Takk! Sangen handler om å miste litt balansen i livet der alt fokus blir på å gjøre produktive ting, fremfor å gjøre digge uproduktive ting som å lese en bok kun for gøy, eller å sove. Samtidig er det også en liten shout-out til de rundt en som klarer å dra mennesker rundt seg litt tilbake på bakkeplan igjen.

Dere er fire personer med 532 likes på facebook. Hvor er fansen deres?

Tord: Hva mener hun? Er det lite? Mye? Hvor de er fra?

Håvard: 133 likes hver, det! Men jeg vet ikke hvor de er.

Tord: I følge FB er den gjennomsnittlige fan-en vår er 25 år gammel mann fra Bergen. Så egentlig litt som oss, bortsett fra det med Bergen. Men det er også overraskende mye diversitet, 30 forskjellige nasjonaliteter.

I presseskrivet står det at låta i tillegg til sommerlige vibber gir oss et snev av plutselig bekymring. Hva trenger vi å bekymre oss over?

Tord: Det er nok av ting å være plutselig bekymret for. Tidligere i dag var jeg bekymret for om Viking skulle ryke ut av 1. runde i cupen (slik som Brann) . Akkurat nå er jeg bekymret over hvorfor Facebook har satt en annonse med butikken som er tvers over gaten fra der jeg bor i feeden min.

Dere hadde noen overbevisende konserter i Oslo, Bergen og Stavanger under prosjekttittelen «Coast», men valgte nylig å skifte navn til «Amped out». Hva skjedde?

Tord: Vi spilte en konsert på Internasjonalen i Oslo, og endte etter en slags misforståelse med å ikke være spesielt velkomne igjen. Så tenkte det var best å skifte navn for å kunne dra tilbake.

Håvard: Skurken i døren slapp oss ikke inn etter konserten for å hente utstyret, på grunn av aldersgrensen (24 år).

Tord: Hovedproblemet var vel at den eneste av våre bekjente som var over 24, som skulle hente tingene våre, tok med med seg hele ansattgarderoben i samme slengen? Men vi leverte jo alt tilbake igjen.

Håvard: Nå som vi gir ut vår første låt var det en mulighet for oss til å velge et unikt navn for bandet vårt. Jeg liker at musikken er jagende og har et høyt energinivå, og føler at navnet fanger den følelsen.

Tord: Jeg har alltid tenkt at navnet egentlig gir den følelsen av når du skrur av forsterkeren etter å ha spilt høyt. Altså litt som når du bærer to tunge handleposer lenge og legger dem fra deg.
 
Nytt navn og fersk singel, hva blir neste steg?

Vi jobber for tiden i studio med Eirik Marinius Sandvik (Marinius, Línt), og har en veldig fin kjemi med han. Det blir mer musikk før sommeren, og konserter rundt omkring i vår og sommer. Følg med!