Vasser i villige band
Bare åtte dager etter lansering må nyoppstartede Vill Vill Vest vurdere å utvide programmet. For de 40 ettertraktede plassene på festivalen er det allerede 200 som kjemper om.
15. april 2016
TEKST INGRID MARIE VIKHAMMER SANDVIK

 

 

Bare åtte dager etter lansering må nyoppstartede Vill Vill Vest vurdere å utvide programmet. For de 40 ettertraktede plassene på festivalen er det allerede 200 band som kjemper om.

 

Overveldende respons

Vill Vill Vest er en nyoppstartet bransjefestival lignende by:Larm og Trondheim Calling. Etter at by:Larm sluttet å være omreisende i 2008, har ikke et tilsvarende tilbud eksistert på Vestlandet. 6. april åpnet Vill Vill Vest for at band fra hele Norge kunne melde seg på. Nå er de overveldet av responsen.

– Åtte dager etter lansering nærmer vi oss 200 påmeldte. Pågangen er over alle forventninger og vi vurderer nå å utvide med flere venues og artister på årets program, sier Erlend Klette, mediekontakt for festivalen.

Fra de påmeldte, skal juryen sile ut 40 band som får muligheten til å vise seg fram på en nasjonal scene basert i Bergen.

En mulighet for artister

Jurysjef Torgrim Øyre sier at den store pågangen viser at det har manglet en slik festival i Bergen.

– Det er en stor jungel der ute for unge artister, og det kan være vanskelig å nå ut. Denne typen arrangement gir en mulighet til å vise seg, og bli synlig for de riktige folkene. Vi trenger en slik festival.

Stor variasjon

Øyre kan bekrefte at det i materialet han til nå har rukket å gå gjennom, er representanter fra de fleste sjangere. Fra hip hop og metall, til indie og klassisk rock.

– Vi håper å sette sammen et bredt og relevant program i forhold til hva som beveger seg av nye unge artister der ute.

Hvilke artister som muligens sniker seg gjennom nåløyet, vil han enda ikke si noe om, men Klette kan avsløre av de har fått påmeldinger fra et bredt spekter av artister. Da både godt etablerte, samt lovende og fremadstormende.

Kvalitet i fokus

På spørsmålet om det blir relevant å utvide festivalprogrammet, påpeker Øyre at det først og fremst er kvaliteten som skal stå i fokus når de skal bygge opp festivalen.

– Det er viktig å ta det i et rolig tempo. Vi vil legge et grundig fundament så kvaliteten på arrangementet blir så bra som mulig.
Søknadsfristen går ut 6.mai