Er du den du vil være?
To tusen og femten år samt avstanden mellom Lofoten og Bethlehem skiller Jesus fra Kajander. Men de ble begge født i en låve.
21. april 2016
TEKST VILDE ØSTERBØ LORENTZEN
FOTO TERJE ARNTSEN

 
 

To tusen og femten år samt avstanden mellom Lofoten og Bethlehem skiller Jesus fra Kajander. Men de ble begge født i en låve.

 
Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Tusen takk! Låta prøver å stille spørsmål til folks selvstendighet over hvem man er. Når vi ser rundt oss møter vi mennesker med frykt for å vise andre hva de egentlig står for, vil være etc. Det er kanskje en redsel for å skille seg ut, men låta er ment til også å være en form for motivator, derfor stiller vi spørmålet: «E du den du vil vær?». Det er ikke nødvendig å være helt lik sidemannen eller sidekvinnen. Låten prøver kanskje å sette den utfordringa litt på kartet, hvor enn pretensiøst det faktisk er.

Sangen er midt i blinken for solfylte roadtrips og turer i sommervarmen. Tilfeldig at den slippes nå, eller?

– Ja det er litt tilfeldig egentlig, vi har jobbet iherdig med låten en stund nå og planen var egentlig å slippe den tidligere. Vi ble først ferdig med det endelige produktet for noen uker siden. Men selvfølgelig, det passer jo egentlig bra siden det er en sommerlig feel over den. Vi håper den faller i smak!

På Facebook skriver dere at sjangeren deres er «Fargerik nordnorsk pop». Hvordan høres fargerik musikk ut?

– Godt spørsmål! Vel det handler vel egentlig om hvordan musikken får deg til å føle. Alt vi ønsker å gjøre er å lage musikk som skaper gode følelser i den som hører på, og samtidig ha det gøy med gode venner. Hvis vi har klart det, så er det kult!

Er målet med musikken å spre farger og glede?

– Spot on! Det er kanskje en sammenheng med det fargerike og glade, og motsatt; det fargeløse og triste. Fargerik nordnorsk pop prøver å identifisere de gode følelsene og vekke de til live!

Jeg har stalket dere litt på Facebook, og bilder av gitarer, konserter og bandopplevelser er gjengangere. Hos Bendik Kajander er det andre boller! Der popper det opp bilder av strender, palmer, krystallklart blått vann og asiatisk arkitektur. Alle vet jo at det er masse $$ i indiebransjen (hehe), men går alle pengene rett i lommen på frontmannen?

– Hahaha! Bendik er glad i å reise og oppleve nye ting. Tror ikke Kajander skal vær med på å finansier ferieturan til Bendik fremover, haha! Vi skal nok fokusere på å lage mer og forhåpentligvis bra musikk :)

Bandet ble født i en låve for ett år siden, men debuterer først nå. Hva er neste steg for Kajander?

– Det neste steget er å fortsette med skrivingen, studio og den slags, og ikke minst spille konserter :)

Kajander – «E du den du vil vær? » er ute på Brilliance Diamond Club nå.
Stream den her:

Kajander – E du den du vil vær? (DC#73) by Diamond Club