– Jævlig bra fra første stund
Strange Hellos er Bergens nye indiesuperband, dersom noe slikt finnes.
19. mai 2016
TEKST VILDEØSTERBØ LORENTZEN
FOTO ØYSTEIN GRUTLE HAARA

 

 

Strange Hellos er Bergens nye indiesuperband, dersom noe slikt finnes.

 

Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Låten handler strengt tatt opp ugjengjeldt kjærlighet i ungdomsårene. En slags hyllest til komme seg gjennom det og gå videre. Hvem har vel ikke opplevd det?

Men ingen av dere er tenåringer lengre. Er det vonde minner fra ungdomstiden, eller liker dere å late som at dere er unge og uskyldig sinte på verden igjen?

– Vi er definitivt sinte på deler av verden – ikke så uskyldig heller. Men Bergen er ikke en del av denne verden. Vi elsker Bergen. Og vi elsker å jobbe med musikk her.

Jeg skjønner ikke helt bandnavnet, kan dere forklare?

– Trenger man egentlig å skjønne et bandnavn? Hehe… Oasis, Pink Floyd… Ikke særlig elegante navn det heller. Navnet kommer fra albumtittelen til en Brooklyn-basert singer-songwriter som heter Torres. Syntes det hørtes fett ut! Og Og litt rart. Kanskje ‘Awkward Hi’ er bedre?

Samtlige av medlemmene i Strange Hellos har turnert med kjente band og artister (Aurora, The Megaphonic Thrift, Great News, Casiokids, Lumikide, O. Martin). Har dere fritidsproblemer?

– Vi har lenge hatt lyst å lage musikk sammen og muligheten ba seg plutselig en dag i høst – alle var ledig! Vi gikk i studio og begynte å spille inn. Det funket jævla bra fra første stund! En god gjeng med kreative hoder. Vi gleder oss også virkelig til å spille live utover sommer/høst!

Om dere var Spice Girls, hvem ville vært hvem?

– Even er definitivt Mel B. Feddi er definitivt Baby Spice. Birgitta er Posh Spice. Odd Martin er definitivt ikke Sporty Spice, så det må av en eller annen grunn bli Ginger Spice. Vi digger forresten Spice Girls.

Dere er temmelig vanskelig å finne på internett. Er det meningen å være mystisk?

– Vi valgte å holde kortene tett til brystet før vi hadde noe å vise til! Men alt skjer nå! Men ja, vi er temmelig mystiske…

Har dere flere nye prosjekter på gang? Om dere skulle startet noen, har dere kule bandnavn på lur?

– ‘Awkward Hi’ er jo allerede et godt forslag – eller kanskje ‘Embarassing greetings’ eller noe i den duren. Ellers tror jeg vi har brukt de andre på de bandene vi allerede spiller i!

Hvordan ser framtiden ut for Strange Hellos?

– Vi kommer til å lage mer musikk og har allerede klar til å slippe flere låter. Målet er at platen er ferdig over sommeren. Vi kommer også til å spille på KlubbØya på Tilt den 9. August. Det gleder vi oss til!