Et halvfullt ølglass og en Rema1000-pose med spy
Upolert, flørtende, ærlig og kanskje litt tidig. Shakanaka har knekt koden.
26. mai 2016
TEKST VILDE LORENTZEN ØSTERBØ
FOTO JULIE KRISTIANSEN KVAMME

 
 

Upolert, flørtende, ærlig og kanskje litt tidig. Shakanaka har knekt koden.

 

Gratulerer med singelslipp! Hva handler låta om?

– Tusen millioner takk! Låten handler om hvor vanskelig det er å finne et sted og stå oppreist og smile til ditt eget speilbilde når du er mer typen som liker å stikke langt ut i blåe ulltøfler og bruke opp alle pengene du nettopp jobbet en måned for å få tak i. Og så handler den om det beste i verden, få en god klem av din baby.

Dere beskriver sjangeren deres som «Lo-fi duo Vibbefanger». Nå må dere nesten forklare hvordan Vibbefanger høres ut!

– Du kan høre at det er Vibbefanger når det er deilig, upolert, flørtende, bare gå på å gjør din ting fine tjommi, annerledes enn mye annet, ærlig og kanskje tidig. Vibbefanger er også en måte å leve på. Og en måte å arrangere fester på.

Dere er selvlærte, men har likevel varmet opp for band som «Cloud Nothings» og «Dune Rats». Hvem av dere byttet bort sjelen sin til djevelen?

– Egge hadde sikkert byttet sjelen til Toggi for en sekser med romtemperert seidel og en pakke med ostepop, men tror ikke man trenger å bytte noe med noen for å få varme opp for andre selvlærte band. Alle musikere er vell på en måte selvlært? Vi er kanskje litt mer selvlært enn andre. Ufaglært eller nesten ulært.

I presseskrivet forteller dere at sangene handler om «deres egne dumme liv». Er låtene «Don’t Know Much» og «French Fries» representative for hverdagene deres?

– Ja det er de så absolutt. Våres egne dumme liv hørtes plutselig litt teit ut, men sånn er det. Hvis det står at vi er dum i presseskrivet og det høres teit ut nå, så trenger vi vell ikke si så mye mer om den saken.

Fortell en drøy backstagehistorie, da!

– Vi har ødelagt mye for oss selv ved å være litt for full på scenen. Gang etter gang fordi vi er redd for at de vi deler backstage med skal drikke ølene våre når vi er på scenen. Derfor drikker vi alltid opp før vi går på.

– Når vi var i Trondheim måtte Egge på toaletten rett før vi skulle på. Alt vi hadde var 25 sekunder og et ølglass. Når vi kom tilbake etter konserten fant vi et halvtomt glass med noe som lignet på øl og en halvfull rema1000-pose med noen sitt spy.

Hva skal Shakanaka finne på resten av året?

– Vi har gledet oss veldig til å slippe denne singelen og videoen. Så skal vi slippe en dødsdigg EP som heter «Nothing at All». Så skal vi spille en skikkelig oppsig konsert på Østre med to andre mata band 10. juni. Arrangert av Vibbefanger selvfølgelig. Vi skal spille på klubbøya og det blir veldig stas og vi kommer til å rive det ned. Til høsten kommer det en ny spinnvill EP og masse gode gigger. Til neste år skal vi spille rundt i Europa og kanskje mekke en klassisk debutskive.