Kjærlighehet og kjedsomhet
Verdensrommet slipper ny musikk, som selv plateselskapet synes er rar.
6. juni 2016
TEKST VILDE ØSTERBØ LORENTZEN

 

 

Verdensrommet slipper ny musikk, som selv plateselskapet synes er rar.

 

Gratulerer med singelslipp! Hva handler «Aldri igjen» om?

– Takk! Låten handler om kjærlighet og kjedsomhet. Veldig enkelt fortalt så handler den om å bli lei av mennesket du bruker mest tid sammen med.

I presseskrivet påstår plateselskapet deres (Nabovarsel) at EPen er jævlig rar. Forklar hvorfor?

– Emilio liker å beskrive musikken vår som rar, uten at vi henger oss for mye opp det, egentlig. Dere får spørre han.

Dere henter inn Hasta, Niilas og folk fra HESTER V75 til å gjøre remixer. Og «alles Sushimane» synger. Hvor god er dere på networking?

– Vi er ikke bedre enn Tellef Raabe ;-)

– Hasta er en ung og flink produsent, og er også fra Skien/Porsgrunn, så vi føler vi har en god nok grunn til å hente ham inn. Niilas er en god venn av oss, også deler vi studio med Hester V75, så det ble naturlig å spørre dem. Vi ville egentlig ha med en remix fra Thias (som forresten også er fra Skien), men han hadde dessverre ikke tid. Emir har vi et nytt prosjekt på gang med, som kommer til høsten. Det er for øvrig blant det beste vi har gjort noen sinne – så bra at til og med Thias har tid til å være med.

– Men for å svare ordentlig på spørsmålet ditt så er vi bare fete folk, som lager fet musikk, og som fete folk liker å lage musikk og henge med. Vi fikk forresten endelig konstatert at vi er Bergens beste band i BT for noen dager siden.

Hvorfor samples deres egen låt «11» i «Aldri igjen»? Skjult budskap, eller tom for ideer?

– Vi går aldri tom for ideer. Det passet veldig fint til å avslutte låten med de strofene rent lyrisk sett, og så er det jo alltid gøy med litt drypp fra gamle låter her og der. Det er jo noe vi har gjort før også.

Hva skjer med at omtrent alle bilder av dere + artwork er svart/hvitt?

– Vi er litt feige når det kommer til estetikken på coverene rett og slett. Første utkast til coveret var faktisk i rødt og svart, men vi turte ikke gå for det. Neste gang skal vi prøve å lage et cover i farge.

– Videoen til «Gi meg alt», singelen vi slapp i februar, er ganske fargerik da.

Hvorfor «Verdensrommet»?

– Fordi vi etter altfor lang tid som et prosjekt trengte et navn, og fordi det låter ok, er lett å huske, og ikke høres altfor pretensiøst ut.

Vi hører ikke bare rykter- vi ser at dere har ti tusen nye prosjekter på gang. Hva skjer videre med Verdensrommet?

– Prosjektet Verdensrommet drives på samme måte som før, men de andre prosjektene vi har gående jobbes det litt hardere med for øyeblikket. SOFTCORE UTD kommer til høsten med et smell. Kan også røpe at noen av guttene i Hester V75 er naturlige samarbeidspartnere, siden vi deler studio med de, så der skjer det kanskje noe nytt etterhvert. BENGA