Sommerens beste Bergensfestival
Dragefjellet Minifestival hadde et av sommerens mest spennende festivalprogram. Kakkmaddafakka, Sushi x Kobe og Hvitmalt Gjerde var blant artistene du kunne se helt gratis i Bergens hyggeligste bakgård.
8. august 2016
TEKST VARG LUKAS FOLKMAN
FOTO SYDNES & NØSTET VELFORENING

 

 

Dragefjellet Minifestival hadde et av sommerens mest spennende festivalprogram. Kakkmaddafakka, Sushi x Kobe og Hvitmalt Gjerde var blant artistene du kunne se helt gratis i Bergens hyggeligste bakgård.

 

– Forventninger var høye fra ifjor. Jeg synes vi leverte gjennom gode artister, sier festivalsjef Benjamin Donovan om en line-up som kan virke mer enn imponerende for en gratis minifestival.

6. august ble minifestivalen avholdt på Dragefjellet for andre år på rad. På et år har festivalen blitt vesentlig proffere, samtidig som den har beholdt sjarmen av å være en festival for alle aldre. I år som i fjor er festivalen et spleiselag hvor inntektene går til veldedighet.

 

Over egen vektklasse
Fra en rolig ettermiddag med artister som Johannes Holtmon og Lamark tok det seg sakte, men sikkert opp. Det som ble spilt ble mer og mer intenst og plassen foran scenen krympet betraktelig.

For etter at Marinius merkbart løftet lydnivået tok trekløveret Millions, Kjartan Lauritzen og Hvitmalt Gjerde kvelden til et høyere nivå. Spesielt Kjartan Lauritzen overvant et ellers tilbakelent publikum med en ultra-karismatisk opptreden i underholdende samspill med brorparten av Hester V75 som for anledningen gjestet scenen.

– Solen skinner alltid på han Kjartan, ropte han engasjert fra scenen, og jaggu skinte den ikke også.

Gjennom det hele lurte tilstedeværelsen av en, eller flere uannonserte artister i bakgrunnen. Jeg hørte personlige to forskjellige rykter om hvem det kunne være, og det viste seg at de begge holdt vann.

Etter en elektrisk opptreden av Hvitmalt Gjerde, og etter at området foran og rundt scenen var fylt til bristepunktet, dukket Sushi x Kobe opp på scenen – til mild overraskelse. Etter å ha lovet at vi skulle bli «elektriske» leverte de en vesentlig tyngre og mørkere konsertopplevelse enn artistene før – som i for seg var bra.

Under inntrykket av dette var slutten forlot jeg så området til så å få vite at Kakkmaddafakka – rykte nummer to – senere gikk på scenen. Overraskelsesmomentet ved dette siste slippet er noe Donovan også undertsreker.

– Vi ville at det skulle være en skikkelig overraskelse at Kakkmaddafakka skulle spille. Så de som fikk det med seg var heldige, sier han.

Gjennom gode, men ubekreftede rykter har jeg hørt at dette var dagens høydepunkt.

 

Noe for alle
Det musikalske opplegget på festivalen var med andre ord imponerende, men festivalen hadde også opplegg for barn i alle aldre. Bak bord, inn åpne dører og under partytelt kunne en finne alt fra grillmat, lykkehjul, og muligheter til å ta midlertidig tatovering. Med andre ord noe for enhver smak. Gjennom det hele ble stemningen ivaretatt av det som beskjedent kan kalles en engasjert DJ Pelè.

For de som ikke hadde fått nok etter endt program – av dem var det mange – var det etterfest på Landmark. Denne ble raskt smekkfull med opptil 520 besøkende iløpet av kvelden. For mange av dem som ønsket å se Living opptre uten å ha kjøpt billett tidligere på dagen, ventet det dem på Landmark en enorm kø.

Dragefjellet Minifestival er et arrangement som har kommet for å bli. Om den nåværende følelsen av intimitet, sjarm og spontanitet vedvarer kommer minifestivalens popularitet kun til å øke.  Om årets arrangement er det bare å si som Donovan selv.

– Dette gikk over all forventning.