Trenger ingen tabloid tittel
Misty Coast springer ut fra STOFFs favorittband, The Megaphonic Thrift. Velkommen til et popunivers med like deler kjærlighet og syre.
7. september 2016
TEKST TELLEF RAABE
FOTO NJÅL LEINAN CLEMENTSEN

 

 

Misty Coast springer ut fra STOFFs favorittband, The Megaphonic Thrift. Velkommen til et popunivers med like deler kjærlighet og syre.

 

Gratulerer med aller første singelutgivelse som duo! Hvordan ble sangen unnfanget?
—Takk! «Funny World» ble unnfanget på stuegulvet vårt på Danmarksplass, og underveis i innspillingsprosessen falt bitene mer og mer på plass. Vi tok med sessionen til Matias Tellez, og han snudde opp ned på alt og skapte en magi som klarte å underbygge den rare verdenen vi var på vei inn i. Vi bytta ut den kjipe ipad-trommebeaten med litt deilig jamming fra Kim Åge Furuhaug, og så var vi der.    

 

Dere har spilt sammen i The Megaphonic Thrift i nesten ti år. Hvordan er overgangen til duoformatet?
—Vi elsker å spille i The Megaphonic Thrift, og der er vi veldig komfortable med et velfungerende system rundt oss. I Misty Coast har vi lyst til å styre mest mulig selv, og det er digg å føle at man har fullstendig kontroll på det man driver med. Alt går veldig mye kjappere når det er færre kokker og meninger, og dessuten er det dobbelt så stor sjanse for at ingen ser idiot ut på pressebildene. Det er mye billigere å mate og frakte en duo, så nå kan vi kanskje dra på USA-turné uten å bli totalt ruinert.

 

Hva skjer videre med TMT? Ble Spellemannsuksessen i fjor for mye å håndtere?
—På ingen måte! Vi slipper singel i slutter av september, drar til Japan i oktober, gir ut plate med bestillingsverket fra Den Elleville Festen (sammen med Emil Nikolaisen og Njål Paulsberg) i november, og samtidig jobber vi med et nytt studioalbum.

 

Som sentrale brikker i Bergens kompakte musikkmiljø, kjenner dere alle produsentene i byen. Hvorfor falt valget på Matias «Messias» Tellez?
—Han har så fint hår. Og dessuten syns vi det var gøy å utfordre mannen, som sjelden jobber med mindre enn 100-spor, med en 6-spors-session. Matias er den ryddigste og mest rutineprega produsenten vi har jobba med, men oppi hodet hans skjer det ekstremt mye rart og genialt!

 

Dere er en duo, men deilige «Funny World» åpner med Kim Åge Furuhaugs trommespill. Hvem er dere live?
—Vår live-konstellasjon kommer nok til å variere litt fra gang til gang. Vi kan spille konserter som duo, men vi liker veldig godt det organiske, ekspressive elementet som en trommis tilfører. De konsertene som er planlagt til nå er heldigvis sammen med Kim Åge.

 

Vi gleder oss veldig til å se dere spille på VillVillVest! Hvor mye materiale er egentlig klart til konserten? Og hva kan vi forvente oss? Skal dere bare svare «I don’t know what brought you here»? Hva ønsker dere å formilde? Hva er verdens vakreste farge? Hva er meningen med livet?
—Vi gleder oss veldig til å spille for dere på Vill Vill Vest! Vi får lov til å spille en halvtime, så da kan vi presentert godt over halve plata vår. Dere kan forvente dere noe helt annet enn dere tror. Pop på syre og vreng fra helvete. Vi er blitt litt lei av at veldig mye av tidens musikk skal være så pompøs og overlesset med følelser, med enorme arrangementer og gigantisk lydbilde. Vi vil dra dere ned til jorda igjen, og vise at det enkle ofte treffer minst like hardt i magen. Vi har akkurat begynt å like farger, og akkurat nå er det grønt som er finest. Tror ikke vi hadde vært her nå, hvis vi hadde svaret på hva som er meningen med livet. Man må skape sin egen mening – og den trenger ikke være konstant. Akkurat nå er meningen med livet å lage betydningsfull musikk, spise god mat og henge med deilige mennesker.

 

Helt til slutt, når blir dere Frøkebust sånn på ordentlig?
—Det har vi vært lenge!