Sang til han far
Kongle gjør seg klare for Vill Vill Vest med ny låt om fedre.
13. september 2016
TEKST VARG LUKAS FOLKMAN
FOTO NORLEIF VIK

 

 

Kongle gjør seg klar til Vill Vill Vest med ny låt om fedre.

 

Gratulerer med ny låt! Er det noens far det her er snakk om, eller sikter dere til avstandsmålet?
— Hvem sin far det er snakk om her er vel like vanskelig å si noe om som teksten selv er vanskelig å tyde. Usikker på om det er noen andre enn Sverre som virkelig kan dykke inn i disse linjene og si «Ja, her ser jeg en sammenheng,» om han i det hele tatt kan det.

I pressemeldingen deres skriver dere «Etter Kongles premisser, skal den svært enkle og abstrakte vokal-linjen si noe om en generell farsfigur». Dette må dere forklare!
— Når vi snakker om Kongles premisser, her med tanke på tekst, mener vi gjerne måten å skrive tekst på. Vi kan være ærlig om at noen tekster kanskje er litt vel ute på jordet, men Sverre liker åpenbart denne tvetydigheten veldig godt. I pressemeldingen sier vi også «svært åpent for tolkning». Tror vi velger å la den stå inntil videre!

Dere skriver også at det kommer en fullengder til våren. Hva kan vi forvente av den?
— Vi har stor tro på at vår førsteplate blir grådig kul! Planen er at vi skal fortsette samarbeidet med Njål Paulsberg som har gjort de to singlene våre. Sounden vi fikk ut av det møtet er noe vi har lyst til å ta videre, og vi tror absolutt at Paulsberg føler det samme.

— Det er forøvrig veldig gøy å se hvordan noen låter har holdt seg omtrent identiske som da vi skrev dem for rundt fire år siden. «Far» er et godt eksempel på det, og det er flere. Men så har vi også første singelen vår, «Puslespill», som egentlig var flunkende ny da vi gikk i studio. En fin balanse mellom ny og gammel skogsråkk fra Kongle er det folk kan forvente seg!

Dere skal spille på Vill Vill Vest i nær forestående fremtid? Hvilke forventninger har dere til det?
— VVV blir kjekt! Vi føler at vi hører til det knippe av bergensband som har strebet seg gjennom en del år under bakken. Det er på tide å stikke hodet opp av jorden og etablere seg som et mer kjent bergensband, og byens første helt egne bransjetreff er en ypperlig anledning. Vi spiller på Hulen, der vi har spilt noen ganger etterhvert, så vi føler absolutt at vi er på hjemmebane!

Hva har Vill Vill Vest å si for dere, og andre band av deres størrelse på Vestlandet?
— Det at VVV velger å plukke opp sånne band som oss (og det er enormt mange «sånne som oss») på programmet i år, viser at gjengen som står bak er interessert i å bidra til å løfte relativt uetablerte band, istedenfor å bygge opp under band som allerede har forlatt redet på egen hånd. Vi syns det viser at festivalen ønsker å fokusere på et mer ektefølt forhold til musikk. Sånn vi har forstått det, er det en slik festival mange vil at VVV skal være, kontra By:Larm som bare vokser seg tjukkere og tjukkere der borte i øst og satser på band som mange gjerne har sett før, og veldig mange har lyst til å se igjen. Selvfølgelig ikke noe vondt mot By:Larm, men VVV er definitivt en enorm hjelp for lokale og smått alternative band som oss.

Om musikkarrieren feiler; hva er plan-b?
— Vi har mange baller i luften hele gjengen, skulle nesten tro at Kongle var plan-b. Simon jobber hardt med jussen og går nok mot en lys fremtid der om han ikke blir rockestjerne. Sverre prøver å slå seg opp i musikkbransjen med det elleville Tik-prosjektet sitt, også snakker fyren flytende kinesisk, så han klarer seg vel på et vis. Andreas og Sivert er begge knakende gode musikere, og kommer nok til å gjøre penger på det samme hva som skjer. MEN — Kongle kommer selvsagt først for oss alle!