Voldtektsblues
Etter fem helger på rad med svigerforeldre, playdates og diverse gjøremål, ligger forholdene til rette for det som later til å bli en befriende løssluppen helg med gutta. Nyskilte Thomas har fått seg ny leilighet, og har invitert til guttekveld. Arsenal spiller kamp, det er tilbud på bratwürst i butikken og det er en spennende ny pøb med utrolig godt utvalg som har åpnet et par kvartaler nede, informeres det i det opprettede Facebook-eventet. Digg.
20. oktober 2016
TEKST MATHIAS JUELL JOHNSEN
ILLUSTRASJON IDA NEVERDAHL

 

 

 

Familiefar (35) drikker tre pils og jazzer med gutta. Løst gjenfortalt.

 

Etter fem helger på rad med svigerforeldre, playdates og diverse gjøremål, ligger forholdene til rette for det som later til å bli en befriende løssluppen helg med gutta. Nyskilte Thomas har fått seg ny leilighet, og har invitert til guttekveld. Arsenal spiller kamp, det er tilbud på bratwürst i butikken og det er en spennende ny pøb med utrolig godt utvalg som har åpnet et par kvartaler nede, informeres det i det opprettede Facebook-eventet. Digg.

Det ble i den innledende fasen av planleggingen diskutert hvorvidt det ville være greit om ektefeller og samboere ble med på opplegget. Men halvparten av de inviterte er single, og vil ikke at gjengens oppførsel skal bli hemmet. Du vet jo hvordan det er. Gutta krutt skal samle seg og rølpe. Kona di var først negativ til at hun ikke ble invitert, men slo seg til ro med at hun ikke liker kompisene dine uansett. I det helgen nærmer seg kjøper du øl og setter halvparten i kjøleskapet inne, og resten i garasjen ute. Den planlagte mengden konsum må ikke bli kjent for din bedre halvdel. He, he, blir jo som å være gymnaselev igjen, detta! Planen din går skeis i det hun foreslår at hun skal kjøre deg til T-banen på den gjeldende dagen. Du stivner til og spør om hun ikke har bedre ting å gjøre. Det har hun ikke.

Med den påfølgende krangelen friskt i minnet, ser du Oslos opplyste forsteder passere utenfor T-banevinduet. Hvorfor kan du ikke bestemme selv hvor mye du vil drikke? Hvorfor er det i det hele tatt en diskusjon at du skal på guttekveld? Og hva faen var greia med den irriterende fyren fra Røde Kors som kom på døren tidligere på dagen? Ja, du liker selvfølgelig arbeidet til Røde Kors, og ja du har råd til å gi et par hundrelapper i måneden, men du har et prinsipp om ikke å ta beslutninger på døren. At han lille kødden i tillegg antydet at du ikke kom til å huske å støtte organisasjonen hvis du ikke kom deg over dørstokkmilen der og da, var det som fikk begeret til å renne over. Du er en voksen mann, herre i ditt eget hus, fullstendig kapabel til å ta dine egne beslutninger. Tyve minutter passerer, du glemmer Røde Kors, og går av banen.

 

Vel fremme må du tåle et par bemerkninger om at du er sen. Du skylder sporenstreks på kjerringa, og kjenner på en mild skyldfølelse. Du legger det fort bak deg, popper en pils og hører på en av gutta, Jonas, fortelle om sin nye erobring. En ung dame i tyveårene. Du får se bilde på Facebook, og så nakenbilder screenshota fra Snapchat. Fy faen så digg hun er. Uten å vite helt hvorfor, føler du deg en smule forsmådd. Som om jenta på bildet har forrådt deg ved å ha sex med kompisen din, og ikke deg. En ubegrunnet, men jævlig følelse. Tankegangen blir avbrutt av at motstanderlaget scorer mål, og at alle unisont forbanner forsvarsspillerne og målmannen. Udugelige faens toppatleter! I det interessen for kampen daler, bestemmer Thomas seg for å brife litt med det nye lydanlegget sitt. Det barnløse singellivet har sine åpenbare fordeler. Uten andre utgiftsposter, har han fått råd til et såkalt High-end stereoanlegg fra Oslo Hifi Center som får NAD/DALI-komboen din fra Hifi-klubben til å se og høres ut som en føkkings Lada. Du er imponert, men ikke glad på hans vegne. Snarere sjalu.  

Kvelden durer videre. Du blir introdusert for «Mannegruppa Ottar» på Facebook, mange flere nakenbilder fra de single gutta, og blir overtalt til å installere Tinder for en kveld. Du må hjelpe til med å få invitert noen damer over. Det sveipes til høyre over en lav sko, aldersgrensen flyttes gradvis nedover fra 25 til 18, og radiusen fra et par kilometer til hele Oslos omkrets. Null napp. Han som foreslo å invitere konene gir uttrykk for at det er litt rart hvor kvinnefiksert kvelden har blitt, i og med at nettopp kvinnene ble utelatt fordi det skulle være guttas kveld. Alltid noen som skal lage dårlig stemning!

Skjermbilde 2016-10-18 kl. 17.56.13Til slutt dukker det opp noen damer. En bekjent av Thomas, og hennes venninner. Du slipper ikke til. Du har et enormt behov for å vise at du fortsatt «har det», men blir totalt overkjørt. Du ender opp i sofaen med Roar, en av de litt mer beskjedne gutta, som sitter og scroller inne på mannegruppa. Han viser deg et hate-train mot damene i gruppen Slay Squad. Medlemmer på mannegruppa har blitt hengt ut av administratoren deres. Faen heller. Menn får virkelig ikke være menn i denne verdenen. Et politisk korrekt godhetstyranniet, som undertrykker den machomannen. Putter ham i lenker. Tar fra ham grovisene og den vakre, rå manndommen. Hindrer ham i å være direkte, brautende, kåt på livet og uten anger.

Ute på puben tar rusen overhånd. Du får ikke gjort så mye ut av deg etter at kveldens syvende IPA er konsumert. Du blir en passiv tilskuer, og kvelden blir en smørje. Det florerer av emosjonelle samtaler mellom venner som nesten aldri sees, men som i kveld har et ekstremt behov for å fortelle hverandre hvor mye de elsker hverandre. Selv klarer du ikke slutte å stirre på de unge jentene som alfahannene i gruppen har lagt beslag på. De ville ikke engang snakke med deg da du gjorde et fremstøt tidligere. Nå sikler de nærmest på Thomas og Arne. De er som verdens søteste frukt, tenker du, en du ikke får smake. Men du får likevel servert en bitter ettersmak av skam og nederlag.

På vei hjem til overnatting hos Thomas er dere ikke tre, som planlagt, men fem. Tre pluss to med andre ord. Eller er det fire pluss en? Du vet du ikke skal inkluderes i det forestående, og er utilpass. Med god grunn. Vel hjemme, etter et par ekstra glass og litt sensuell musikk senere, ligger du og prøver å sove på sofaen. Lydene fra soverommet og gjesterommet penetrerer stillheten. Det er lenge siden du har penetrert noe, og du kjenner at blodet strømmer. Du onanerer, mens du tenker på Trine ha samleie med han andre fyren hun dumpet deg for. Faens Trine, som du lot deg selv forelske deg i, men som hoppet videre så fort en mer spennende fyr gjorde sin entré. Du var til og med til stede på den festen, da de sneik seg opp på rommet i andre etasje. Hvorfor den tanken var noe av det som fikk det til å gå lettest for deg i all ettertid, kunne du aldri gi et godt svar på. Du kommer, men føler deg ikke bra. Du avslutter kvelden inne på nevnte Facebook-gruppe, i nevnte kommentarfelt. Det slår deg at en av jentene på krigsstien fra Slay Squad ligner fryktelig mye på Trine. Noen foreslår at hun bør skytes. Du har dine egne forslag.

Med dundrende hodepine svarer du på en telefon den påfølgende dagen. Det er landets største avis. Det sensasjonalistiske godhetstyrraniet. Hva faen. De er interessert i hva familiefar (35) mener med det han skriver på nett. Du svarer stammende at du ikke ante at det kunne få sånne konsekvenser for deg. Unnskylder ikke på vegne av jenta du verbalt angrep. Som viste seg å være 13 år gammel. Faen i helvete. Du var jo bare inne i boblen din. Hadde drukket pils og kuka rundt med gutta. Folk vet jo hvordan det er. Folk vet hvordan det er, ikke sant? De vet hvordan det er å være som deg? Kommer alle til å vite hvem som er deg? Kommer kona til å vite at det var deg? Du skjelver ufrivillig. Du er ikke en alfahann. Du er den forsmådde etterdilteren. Du har alt du trenger, men du har ingenting. Og det lille du har er i ferd med å rakne. FAEN.