Månedens Utgivelse
19. oktober slipper Dårlig Vane sin andre EP, 71. Hva er historien bak Dårlig Vane? – Det er ikke noe spennende ass, sier Martin. – Egentlig bare meg og Martin som begynte, satte opp et lite studio i Loddefjord, gjorde noen smågigs og hadde det fett. Så var det flere som var higne på å være med, en av dem var Amadou (ikke til stede under intervjuet), forteller Kikkan.
29. oktober 2016
TEKST LIVE BONES
FOTO GRY DAHL

 

 

19. oktober slipper Dårlig Vane sin andre EP, 71.

 

Hva er historien bak Dårlig Vane?

– Det er ikke noe spennende ass, sier Martin.

– Egentlig bare meg og Martin som begynte, satte opp et lite studio i Loddefjord, gjorde noen smågigs og hadde det fett. Så var det flere som var higne på å være med, en av dem var Amadou (ikke til stede under intervjuet), forteller Kikkan.

Dere ga ut EP-en Genesis for to år siden, hva har endret seg siden det?

– Det vi gjorde var helt ok på den tiden, men det var mer nybegynnerrap. Vi har perfeksjonert musikken vår mer generelt. Vi har fått fetere beats og vi har blitt fetere sammen. Vi høres mer ut som en gruppe nå, forteller Martin.

– Vi har alltid vært trygge på oss selv, men nå er gruppen tightere, legger­ Kikkan til.

Hvordan vil dere beskrive deres nye EP, 71?

– He he, jeg vet ikke jeg, bare jævlig mye fete låter, ler Martin.

– Det er de beste låtene vi har laget­ det siste året, og det er dette vi presenterer nå. Det er en ny type sound kan du si. Holder oss til de harde låtene.­ Vi lever fett, he he. Du skjønner­ hva vi driver med, om du hører på EP-en låt for låt. Folk må bare lytte og finne ut av ting selv, sier Kikkan.

Også en av låtene heter «71» og dere rapper: «Stilen er alltid for 71», hva betyr det tallet?

– Vi er en loddefjordgjeng, så vi spiller på at det gamle postnummeret til Loddefjord, 5071, alltid har vært en greie. Så har vi gjort en litt yngre versjon av det. Det beskriver måten vi gjør musikken på, loddefjordkvalitet. 71 er bare gjengen.

Hva betydde det at Girson tok dere under vingene og da å få bli en del av NMG/G-huset?

– Det å få Girson (A-Laget-rapper, journ. anm) som manager endret alt. Det er fortsatt så sykt. Det er NMG som styrer Bergen liksom. Det kan ikke bli bedre enn det. Vi har aldri søkt etter det, og for oss kom det veldig naturlig. Vi ba aldri om hjelp. Vi brukte de midlene vi hadde for å lage musikk og ble catchet opp på det.

Hvem har dere som forbilder?

– Vi kommer jo fra Loddefjord. Visst faen at John Olav Nilsen og Gjengen og Fjorden Baby er forbilder for oss. Flere i Fjorden Baby jobbet jo på ungdomsklubben, de holdt skrivekurs, og det er egentlig bare et sykt bra miljø for musikken i Loddefjord, folk hjelper deg å få musikken ut.

Hva er framtidsplanene til Dårlig Vane?

– Vi skal spille masse konserter og festivaler, lage masse musikk, bare ha det fett og drikke øl. Og å gi folk fete opplevelser ikke minst. Det beste vi vet er jo å lage fest og kaos. Vi har ikke noen spesiell plan før vi går på scenen. BT skrev i anmeldelsen av konserten på Vill Vill Vest at det føltes ekte, og det er det jo. Det er organisk rap fra 71, sier Kikkan og ler.

Har dere noen dårlige vaner?

– Jeg har jævlig mange, men må jeg si de? Sier Martin og ler.

– Dere kan høre i låtene hva de dårlige vanene våre er – så bare hør på EP-en.