Singel
Jeg vet egentlig ikke om det er noen andre enn meg som bryr seg, men dette er siste gang jeg skriver min elskede Singel-spalte. Fordi jeg er en sentimental Sunnmøring som har et over gjennomsnittet lidenskapelig forhold til kulepunkter og PowerPoint-presentasjoner, har jeg skrevet en liten liste over ting jeg kommer til å savne med å skrive Singel. Mens jeg tørker mine november-tårer, kan du lese om noen ­singelslipp du bør få med deg.
19. november 2016
TEKST SIGRID RAABE
ILLUSTRASJON OLA LYSGAARD

 

Jeg vet egentlig ikke om det er noen andre enn meg som bryr seg, men dette er siste gang jeg skriver min elskede Singel-spalte. Fordi jeg er en sentimental Sunnmøring som har et over gjennomsnittet lidenskapelig forhold til kulepunkter og PowerPoint-presentasjoner, har jeg skrevet en liten liste over ting jeg kommer til å savne med å skrive Singel:

  • Å oppdage ny musikk. I tilfelle noen hadde glemt at dette er en musikkspalte, og ikke min personlige dagbok. Hehe.
  • Å korrekturlese tekstene mine, og humre over de samme ­setningene hver gang (det er litt som å se MyStoryen min på repeat).
  • Å være beslektet med bloggere (overbevist om at jeg har ­begynt å spise avokado bare på grunn av denne spalten).
  • Å gjøre sport av å forbinde musikk med lite musikk-vennlige referanser, som fergekaier, blomsterkranser og Kvinneguiden.
  • Å være med i STOFF.

Mens jeg tørker mine november-tårer, kan du lese om noen ­singelslipp du bør få med deg. Stay Cool, for alltid. Prøver å kjøre blunkefjes mens mascaraen renner.

Sjekk ut alle anbefalte låter på http://www.soundcloud.com/stoffmagasin.

EKSPORTERT

Jenny Konradsen – Dices
Jeg tror ikke jeg har så veldig mye konstruktivt å si om Jenny Konradsens Dices, annet enn at det muligens er den fineste låta jeg har hørt i hele år. Alt fra akkordvalg og vokalmelodi til produksjon. Det er så vakkert at jeg får helt klump i magen. Plis hør Dices før jeg begynner å grine av å skrive denne teksten. K bye.

KREAM – Taped Up Heart ft. Clara Mae
Er det noe jeg er svak for, så er det litt god popstek. Jeg har gått hardt ut med at jeg er dårlig på jovial stemning, men jeg mistenker at det bare er fordi jeg har vonde nachspiel-minner med Wonderwall. Og så dukker det plutselig opp låter som Taped Up Heart, og alle dårlige opplevelser er glemt. Bare å leve i nuet, yolo og carpe diem. Herregud, denne spalten har jevnet min indre emo med jorden.

IMPORTERT

Off Bloom – Love To Hate It
Har du også danset til MØ hele sommeren, uten å være helt sikker på hvordan du uttaler artistnavnet hennes? (goo.gl/cYLh32)? Off Bloom befinner seg i samme pop-punkete nabolag (både geografisk og musikalsk) som MØ, men har et hakket mer -uttale-vennlig bandnavn. Og hei! Love To Hate It er et særdeles jentevors-passende anthem, da den -handler om REJECTION. I det fjerne kan jeg allerede høre fuckboys bli utlevert mens hvitvinsglassene klirrer.

Joey Bada$$ – Devastated
Når du ikke har lyst til å «sette av datoen», «ta turen» eller «invitere vennene dine til arrangementet», kan det være hyggelig å sette på Devastated hjemme i stua mens det pissregner ute, og du for n’te gang spør deg selv hvorfor du valgte å flytte til byen som har 276 regndager i året. Jeg velger nemlig å tro at Joey Bada$$s synger om været på Vestlandet. Bevis: «I used to feel so devastated, At times I thought we’d never make it, yeah, Now we on our way to greatness, And all that ever took was patience». Snart vår, da dere!

PS: Nå som denne spalten er over, er min største drøm å ta ideen videre til PowerPoint-universet. Mulig jeg kommer tilbake LIVE på STOFF-slippfest med mine siste gullfunn fra Soundcloud. Kan love spennende animasjoner, WordArt Generator og punchy punchlines. Live-kommentarer og spørsmålsrunde inkludert. Stay tuned.