Ny EP fra Living
Living er prosjektet til Lucas de Almeida fra Brasil. Living er kjent for sin dansbar tropisk popmusikk. Etter å ha blitt plukket opp av Brilliance høsten 2015 har Living sluppet en rekke singler, samt spilt på South by South West og Øyanatt. Deres debut-EP slapp denne helgen og derfor fikk Stoff slå av en virtuell prat med Almeida som for øyeblikket er i Brasil.
24. november 2016

Bergensk-brasilianske Living lager musikk for psykisk nytelse.

 

TEKST SIREN LØKAAS
FOTO ØYSTEIN GRUTLE HAARA

 

Living er prosjektet til Lucas de Almeida fra Brasil. Living er kjent for sin dansbar tropisk popmusikk. Etter å ha blitt plukket opp av Brilliance høsten 2015 har Living sluppet en rekke singler, samt spilt på South by South West og Øyanatt. Deres debut-EP slapp denne helgen og derfor fikk Stoff slå av en virtuell prat med Almeida som for øyeblikket er i Brasil.

 

Hvem er Living og hva er Livings sound?
 – Living er meg, Sturla, Nora og James. Sammen skaper vi små lydverdener for kropps- og psykisk nytelse.
 

Hvem inspirerer deg/dere?
– Vi har alle forskjellige musikksmaker siden vi også har så ulik bakgrunn og erfaringer. Allikevel kan man si at det psykedeliske lydbildet henter mye inspirasjon fra de utforskende lydbildene til Animal Collective og Broadcast. Og de vakre og nostalgiske lydbølgene som finnes så ofte i shoegaze og dream-pop. Det rytmiske lydbildet er en collage av mye forskjellig – fra hip-hop og elektronika til latinske og afrikanske rytmer, alt kan gjenvinnes og reformuleres til Living beat.

 

Hvorfor skal vi høre på akkurat Living?
– Fordi det er lett å like å forstå og oppleve følelsen og moroa vi prøver å fremstille. Det er noe universelt i det vi gjør. Jeg tror alle kan finne noe de kan være like i i vår musikk. Men de som liker å chille og de som liker å danse til noe psykedelisk kommer til å like oss spesielt.

 

Hva er spesielt med den kommende EP-en?
– Den kommende EP-en er vår første, og det er alltid litt spesielt i seg selv. Vi gleder oss til å kunne vise en samling av det vi har jobbet så hardt på i det siste året.

 

Hvordan har din oppvekst i Brasil og USA innvirket i Livings lydbilde?
– Det kan sies at Living er en direkte årsak av den oppveksten. Når man flytter rundt, blir det lettere å akseptere det nye. I tillegg blir man vant til å finne kreative løsninger for å ikke kjede seg. Dette sammen med andre erfaringer har stor innflytelse på vår låtskriving og livebildet.