Fra far til sønn
Jeg forstår det som at sangen er skrevet fra din fars perspektiv. Hvorfor det? — Jeg pleier å skrive fra mitt eget perspektiv, men da jeg skrev denne låten utviklet det seg på en naturlig måte en tekst fra min fars ståsted. Jeg prøvde å sette meg selv i min fars sko for å se hva en tenker når man forlater sin egen familie. Et «uskrevet» brev fra far til sønn.
26. januar 2017

 Camilo Beltran slipper låta «I was»!

 

TEKST VARG LUKAS FOLKMAN
FOTO ØYSTEIN GRUTLE HAARA

 

Gratulerer med ny låt, «I Was»! Er du fortsatt, eller har du sluttet å være?
— Jeg er vel fortsatt. Man slutter egentlig ikke å være før man ikke lenger er.

Jeg forstår det som at sangen er skrevet fra din fars perspektiv. Hvorfor det?

— Jeg pleier å skrive fra mitt eget perspektiv, men da jeg skrev denne låten utviklet det seg på en naturlig måte en tekst fra min fars ståsted. Jeg prøvde å sette meg selv i min fars sko for å se hva en tenker når man forlater sin egen familie. Et «uskrevet» brev fra far til sønn.

En teaser du la ut for musikkvideoen til «I Was» viser også familieopptak av det jeg antar er din egen familie. Er det vanskelig å skrive om så nære familierelasjoner?
—  Nei. Jeg synes det er enklere å skrive om nære relasjoner. Det passer til stemningen i musikken min, og jeg liker å utforske personlig og intim tematikk, samt det usagte.

Du har spillt  en ganske betydelig mengde konserter og opptrått en rekke festivaler. Hva er din beste konsert- eller festivalopplevelse og hvorfor?
— Min aller første konsert var min beste opplevelse. Under første delen av settet glemte jeg å spytte ut tyggisen, så sangene ble inkorporert med masse herlig smasking og tygging. Jeg hadde heller ikke investert i en tuner til gitaren, så den var til tider og utider ustemt. Og jeg var virkelig nervøs for å synge og fremføre egne sanger for aller første gang. Etter konserten fikk jeg flere positive og negative tilbakemeldinger, som jeg har tatt med meg videre. Som f.eks å ikke tygge tyggis under egne fremførelser. Selv om den konserten kanskje var en mine verste, så tenker jeg at den var min beste opplevelse ettersom den fremførelsen var det siste pushet jeg trengte for å fortsette å skrive låter og fremføre de.

 Hva er veien videre for deg?
— For øyeblikket finpusser jeg på låter som skal ende opp i debutplaten min. Innspillingen begynner i mars i Broen studio sammen med Jens Kristian Rimau. Platen kommer ikke ut før på nyåret. Frem til da kommer det ut en del snacks som EP(er), musikkvideoer og konserter rundt omkring i landet. Allerede på lørdag (03.02) slipper jeg musikkvideo sammen med singelen min. Jeg har ikke stoppet å skrive låter enda, så de skal få sin plass i den digitale og fysiske verden. Og så skal jeg fortsette å tygge tyggis før og etter konserter.