Fra nachgitarist til By:Larm
Jenter digger gutter med gitar Magnus Bechmann er i siget. I tillegg til det allerede nevnt spilte han nylig på By:Larm og fikk debutsingelen sin listet på P3. Som han selv forklarer har karrièren lenge vært i emningen.
29. januar 2017

Han var nylig ukens artist i The Guardian, skal turnere med Sondre Lerche og gir ut EP-en Loners Get Lonely Too. Magnus Bechmann er i siget.

 

TEKST LIVE BONES
FOTO MAGNUS SOLHAUG

 

– Jeg husker faktisk den første låten jeg skrev veldig godt! Jeg var rundt 10 år gammel og den het «My Life Is Going To An End», null kødd. Refrenget lignet veldig på «Velvet» av Savoy, det var rare greier, sier Magnus Bechman.

 

Jenter digger gutter med gitar
Magnus Bechmann er i siget. I tillegg til det allerede nevnt spilte han nylig på By:Larm og fikk debutsingelen sin listet på P3. Som han selv forklarer har karrièren lenge vært i emningen.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen fant jeg ut at alle jentene digget gutter som spilte gitar og sang, og da ville selvsagt jeg også drive med dette.

– Men da jeg begynte på musikklinjen på videregående fant jeg ut at ikke alle gutta digger «nachgitarister». Så jeg begynte heller å fokusere ordentlig på musikken, sier Bechmann.

Å starte som nachspillgitarist kan han vanskelig sies å være alene om, men i motsetning til så mange av sine artsfrender endte Bechmann i 2015 opp med at debutsingelen, «Keep on Playing Nice», ble listet på P3.

 

Med de store gutta
Med et var det ikke lenger snakk om dånende damer og klimprende gitar. Fra P3 gikk veien uten for mange omveier til By:Larm. Så en dag ringte The Guardian. Magnus Bechmann var nå for alvor et navn hørt om utenfor det ganske land.

– Jeg var skitnervøs da journalisten ringte fra England, og måtte jo snakke engelsk uten å ha skrevet manus på forhånd. Men det gikk greit, for vi snakket bare om meg og meg kan jeg ganske mye om. Det er rett og slett skikkelig kult og jeg blir skikkelig stolt og glad av å tenke på det, sier Bechmann.

Å bli omtalt fordelaktig av en av Europas mest innflytelsesrike aviser er ikke det eneste Bechmann har gående for seg om dagen. Nå går han direkte videre til å turnere med ingen ringere enn Sondre Lerche.

– Det første som skjer nå er turné, det blir seks konserter rundt om i Norge i februar. Fire av dem er som support for Sondre Lerche, det blir dritgøy, sier Bechmann.

 

Magnus 2027
– Jeg har sittet på disse låtene ganske lenge nå, så det å få de ut er veldig deilig. All den positive feedbacken jeg har fått er selvfølgelig et enormt pluss, sier Bechmann.

Feedbacken har vært god – som en 5-er i Aftenposten vitner om – og har gitt Bechmann blod på tann. Ny musikk kommer nok omgående. Det lengre perspektivet har Bechmann også tenkt gjennom.

– Om 1 år bor jeg hjemme hos mamma og pappa. Kjedelig, tenker kanskje du. Gratis, tenker jeg. Om 5 år er jeg ferdig med bachelorgrad, og fortsatt boende i Bergen fordi det er en fin by? Om 10 år er jeg rockestjerne.