Bergen Revels #14
Januar er borte vekk. Det samme er forhåpentlig­vis alle urealistiske nyttårsforsetter om å trene mer og å bli et bedre menneske. Bra! Dermed hopper vi rett til den egentlige første måneden i året, ­februar. Startskuddet går på Klubb KOK fredag 10. feburar. Der er det nemlig slippfest for dette nummeret av STOFF (applaus), som du nå er så heldig å holde mellom hendene. Om ikke slippfest er kult nok for deg, så kan jeg også informere om at det blir minikonsert med ­undergrunnsantihelten ACTION THE MAN, og fet rap fra Norges kanskje beste rap-dj, GIRSON.
6. februar 2017
TEKST MARTIN HJELLE
ILLUSTRASJON IDA NEVERDAHL

 
Januar er borte vekk. Det samme er forhåpentlig­vis alle urealistiske nyttårsforsetter om å trene mer og å bli et bedre menneske. Bra! Dermed hopper vi rett til den egentlige første måneden i året, ­februar. Startskuddet går på Klubb KOK fredag 10. feburar. Der er det nemlig slippfest for dette nummeret av STOFF (applaus), som du nå er så heldig å holde mellom hendene. Om ikke slippfest er kult nok for deg, så kan jeg også informere om at det blir minikonsert med ­undergrunnsantihelten ACTION THE MAN, og fet rap fra Norges kanskje beste rap-dj, GIRSON. Jeg kunne sikkert fortsatt med å beskrive kvelden for deg. Hvilken kul samtale du kommer til å overhøre/delta i, hvilken dame eller fyr som ser ­diggest ut på dansegulvet, eller tipset om hvordan du unngår å bli upopulær ved bardisken. Men akkurat i kveld skal du få finne ut av det selv. Du er jo her! In medias res, som det så fint heter. Resten av spalten du hviler øynene på heter BERGEN REVELS, og ja, nå skal du få vite hva du skal få med deg frem til neste utgave av STOFF.

Lørdag 11. februar foreslår jeg at du rett og slett biter i deg den verste fyllesyken (om noen i det hele tatt?), og lader opp til en gledens kveld på Landmark. DISCO SPECIAL står på planen, og dit kommer ingen ringere enn ERLEND KLETTE og EN VANLIG FYR sammen med RYTMEGUTTENE, for å gi deg noe av det beste dette landet har å by på innen klubbmusikk og dans. ÅHALLELUJA! Søndag tar du ut egenmelding.

Egentlig foreslår jeg at alle riesling-slurpende NHH-jenter tar turen for litt oppdragelse hva angår denne fantastiske tyskertøsen av en drue

Om du som undertegnede ikke har vært i byen på en stund, eller du nettopp flyttet hit, så har du nok ikke fått med deg at det har dukket opp en del nye barer og utesteder siden sist. ALLMUEN BAR & BISTRO har flyttet inn i de gamle lokalene til Studenten i Valkendorfgaten. Her får du gode drinker, en meget behagelig atmosfære (godt ­hjulpet av takhøyden), og byens kanskje beste torske­tunger, for å nevne noe. Perfekt for en uformell middag med din kjære eller noen øl/drinker med venner. Andre steder som kan nevnes er VINYL i Kong Oscarsgate 8, hvor gjengen bak No Stress og Vaskeriet har åpnet Bergens lengste bardisk, samt deres nye bar/klubbkonsept, PARKEN, som etter utseende å dømme prøver å gi byparkene tilbake til folket, selv midt på vinteren.

På morgenkvisten torsdag 16. februar kan du sammen med andre morgenfugler ta turen til Landmark, hvor det er KLUBB FROKOST: ­MORNING RAVE #3. Initiativtaker og Dj ­MARIEKE MULDERS disker igjen opp med fresh house, hippe smoothies og deilig stemning fra 06:30 og utover i de tidlige office-hours. Dagen derpå, fredag 17. februar, holder Bergens mest trofaste progpoptrio, TROJKA, sleppfest for deres andre album I SPEILVENDTHETLandmark. Support er MILLIONS og KATARINA LUNDE. Filmklubben HUFF viser mandag 20. februar den fremtids­rettede sci-fi-filmen STRANGE DAYS, som psykologisk sett gir meg lignende frysninger som høstens store sci-fi-epos Westworld. ­Stikkord: eks-politimann, en morders minner på ­disket og slutten av forrige århundre. Gyselig god start på uken!

Om ikke 90-tallets dystre fremtidsutsikter er reelt nok lenger, så kan du jo vende trynet østover, mot vår alles kjære Putin. Litteraturhuset holder ­nemlig foredraget FORSTÅ RUSSLAND: PUTIN, tirsdag 21. februar. Hit kommer Russland-­liebhaber BJØRN NISTAD til debatt sammen med utenrikskorrespondent ØYSTEIN BOGEN, for å diskutere sine nokså ulike syn på Putins ­politikk og tanker. Som bestilt holder ­Litteraturhuset to dager senere, torsdag 23. februar, ­foredraget ETTER APOKALYPSEN, hvor forfatter FLU HARTBERG og HÅVARD SYVERTSEN diskuterer eventuelle post-apokalyptiske scenarioer med inspirasjon fra sine nyutgitte bøker, hhv. ET UOVERSKUELIG MØRKE og MODERATOR. For å lette litt på all denne dysterheten, foreslår jeg klubbkonseptet PØLSER OG POPLandmark, fredag 24. februar. Jeg har ingen aning hva det går i, men hvem liker vel ikke pølser og pop?

Siste lørdag denne måneden avsluttes med en heidundranes fest på samme sted, ­arrangert av premissleverandørene i PERFECT SOUNDS FOREVER. Kveldens program består av THE ­MYSTERY LIGHTS, POM POKO og BACK TO BEAT DJs. Her blir det full pupp, med både skitten garasje­rock, nyfødt jazz fra Trondheim, og mellow beats. En perfekt dose ­lørdagsunderholdning for den med barnevakt og ledig tid! Mandag 27. februar er det igjen duket for noen glass uformell VINPJATTLitteraturhuset. Tema er Tyskland, så egentlig foreslår jeg at alle riesling-slurpende NHH-jenter tar turen for litt oppdragelse hva angår denne fantastiske ­tyskertøsen av en drue.

Og med det, er det nesten vår!

Martin Hjelle er en nokså normal kis fra ­Bergen. Han har tidligere vært radiovert i SRiB og ­del­aktig i diverse studentorganisasjoner. Studerer medisin ved UiB, og er ellers medeier av Trevare­fabrikken i Henningsvær. Glad i utveksling og døde ­forfattere. Drømmer om å jobbe på polet.