Å elske i planken
Din første gang. Løst gjenfortalt.
7. februar 2017

– Det var jævlig vondt i starten, men etterhvert merket jeg ikke så mye. Jeg kom ikke, men det er vanlig at man ikke gjør det første gang.

Hanna var stolt. Det var tydelig. Etter to måneder som kjærester hadde hun endelig pult typen i helgen, på en klassefest med de feteste på VG2. Du nikket, sa bekreftende «mm» og «ja», og prøvde å virke casually kul.

Celine, den første av girlsa som kvittet seg med jomfruhinnen og barndommen, fulgte opp med å fortelle om sin første gang. Historien kjente du godt. Fellesnevneren var fraværet av  orgasme, og en ekstrem selvtilfredshet i etterkant. Du hadde allerede begynt å svette i WESC-genseren, og fiklet med makramésmykke. For det første gikk det nettopp opp for deg at du var den siste av girlsa som ikke hadde pult. Og for det andre var ikke den falske historien din om han 25-åringen du sugde på stranden i Samos interessant lenger. Fordi nå hadde alle «gjort det». Du hadde ikke sett en halvvoksen pikk engang. Selv ikke en slapp en. Praten om Hannas første ligg slo mot deg som en vegg. Så snudde alle ansiktene seg.

– Ja, når skal du pule Jonas da? Dere har jo vært sammen i sånn fire måneder. Det er driitlenge å vente med å ha sex.

Det var da du skjønte det. Du måtte.

«Fuck her gently»
Jonas var ganske søt. Han var høy, løp fortere enn de andre guttene og hadde masse kviser. I tillegg var han veldig morsom, når han først sa noe. Han likte Manchester United, og favorittsangen hans var «Fuck Her Gently» med Tenacious D. Men hva kunne du si, utvalget i hjembyen var magert. Edward Cullen levde bare på Blindern, og du var ikke der enda.

Jonas hadde heller aldri hatt sex før. Han hadde ikke engang fingret eller slikket noen. Du visste det. Ikke fordi du hadde spurt, men fordi Hanna hadde sagt det. I løpet av de fire månedene dere hadde vært sammen hadde han kysset deg på halsen og så vidt strøket deg litt over rumpesprekken. Ellers hadde dere klint. Mye. Men det var det. Han hadde aldri prøvd på noe mer. Det hadde ikke du heller. Forventningene fra samfunnet lå over forholdet deres som en mørk sky. Pikk, pikk, pikk. Du orket ikke de forventingsfulle blikkene på mandagene lenger. Du orket ikke leve på utsiden av majoriteten av menneskeheten som faktisk hadde trykket kjønnsorganet mot noen andres, og blitt voksne.

Hanna hadde allerede runket typen sin i løpet av den første måneden de var sammen. Nå hadde de hatt sex, men så vidt du visste hadde hun ikke sugd han enda. Han hadde heller ikke slikket henne, men han hadde spurt om han kunne. Hun ville ikke fordi hun var redd for at hun ikke klarte å barbere seg nøye nok. Celine hadde sugd eksen etter to uker. Hun hadde faktisk sugd han før hun runket han, og de hadde hatt masse sex siden sånn to dager etter det igjen. Ellers visste du om mange andre jenter på trinnet som hadde hatt sex. Det var faktisk nesten ydmykende å ikke ha hatt det enda. Hvert fall for Jonas.

– Gutta har spurt mange ganger høyt i guttegarderoben om dere har pult, liksom. Det må være litt kjipt for Jonas å si nei.

Før mensen
Torsdagen kom han deg i forkjøpet. Pappaen hans var ikke hjemme i helgen. 3-roms’en hans på Løkka sto ledig. Tom. Dere kunne se på film der. Et åpenbart hint. Vanligvis brukte han uttrykket «henge». Nå sa han «se på film». Du prøvde å være kul.

– Skal jeg ha med noe spesielt?

– Bare vær digg sånn som du pleier, smilte han.

Det skulle altså skje i morgen. Vel inne på jentedoen kastet du opp. Satt på dolokket med buksene rundt knærne og hodet mellom beina. Hva hadde du gjort. Du var ikke klar? Du elsket ham ikke. Du trodde ikke at han elsket deg heller. Hva om det var veldig vondt, og du begynte å gråte? I armene til kjæresten din, som du uansett visste at du ikke skulle gifte deg med. Han som egentlig ikke var noe god til å kline. Måten han stakk den store, våte tungen sin inn i munnen din og tok opp all plassen og pustet inn skitten luft. Og tenk om du blødde over hele han, og gjennom madrassen og ut på gulvet. Du visste at det kunne blø første gangen. Alle blødde ikke, men de som blødde mye når de hadde mensen gjorde visst det hvert fall. Denne informasjonen hjalp jo ikke deg, for det var en annen ting du løy om: Du hadde ikke hatt mensen enda. Du var seksten fuckings år, og du hadde ikke fått mensen.

Forever Young
Dere lå i sengen til faren til Jonas og så på film, Napoleon Dynamite. En tragisk film om en stygg taper som også var jomfru. Filmen sugde. Du lurte på hvor Jonas hadde fått den fra. Etter tjue minutter med stryking på underarmen, begynte han forsiktig å føre hånda lengre og lengre ned langs kroppen din. Du svettet som en gris av nervøsitet og lå stiv som en pinne. Han så bort på deg og du ga ham et forsiktig smil. Han la seg over deg og presset leppene sine altfor hardt mot dine. Du rykket til og spurte om han kunne være litt mer forsiktig. Han nikket og fortsatte like hardt. Øynene dine var åpne og du så på filmen som fortsatt spilte i bakgrunnen. Fyfaen, Jonas var hvert fall finere enn han med krøllene og briller. Men akkurat nå var du usikker på hvem du helst ville ha liggende over deg. Han begynte å fomle med buksesmekken din og snek en klam hånd under. Du så ut mot vinduet. På andre siden av gaten på samme etasje lå Sats. Gjennom vinduet så du en dame på tredemølle. Du var sikker på at hun så dere like godt som du så henne, men du sa ikke noe.

Den klamme hånden fant fort fram til din erogene sone, som du i ettertid har lært at det heter. Her var det lurt å signalisere nytelse, tenkte du, og presset ut et fårete «ah». Jonas ble straks ivrigere. Damen i treningssenteret løp fremdeles med en uanfektet mine. Kanskje hun ikke så dere likevel. Jonas vrengte av seg genseren over hodet, og du tenkte at det var akkurat sånn du hadde sett på film. Du snudde deg rundt så han kunne løsne bh’en din, men en selvsikker enhåndsmanøver ble raskt til en tohåndskamp, og du løsnet den selv. Men de små puppene dine fikk lite oppmerksomhet, og så fort bokseren var av la han seg over deg.

– Jeg vet at jeg er litt tung, så jeg bare ligger sånn her, sa han. Og la seg i planken.

«Du kan godt legge deg mer oppå meg altså», sa du forsiktig, men han ristet på hodet. Dette var deres øyeblikk. Armene hans begynte å dirre. Det var nå du skulle si at du elsket han. Så du sa det. Det virket ikke som om han hørte det, for i det pikken hans trengte inni deg, dundret tonene til Forever Young fra TV’en. Mens en bankende smerte skar gjennom kroppen, tenkte du at hvis dette var å være ung, så kunne vi alle drepe oss selv med en gang. Du lukket øynene, tenkte at det snart var over, og etter førti fem støt og tre minutter i planken kollapset han over deg.

– Takk, sa du.

– Jeg kom ikke, sa han.

Faen.