Tre kule folk forteller deg hva du skal gjøre
Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.
7. februar 2017

Dersom du skulle ha problemer med å finne ut av det selv.

 
Haien
Ny spaltist i Stoff

Ikke bare avkriminaliser og legaliser. Ta narkotika. Rus deg og vær stolt av det. Ikke trekk feil konklusjon når Anders «Penishode» Anundsen blir konfrontert med «ny» informasjon. Lytt til forskningen. Den sier ikke at narkotika er mindre skadelig enn vi trodde. Den sier at nesten alle de stoffene som i dag er ulovlige er vesentlig mindre skadelig enn alkohol. Ta konsekvensen av det. Ikke si at narkotika er en uting som du absolutt ikke står inne for personlig, men at konsekvensene av forbudet er verre enn konsekvensene av stoffene. Ta narkotika. Propp i deg så mange ulovlige rusmidler du kan mens du ennå er ung. Du kommer ikke til å like alle, men noen av dem kan åpne dører du ikke trodde fantes. Det finnes en skog av psykedeliske opplevelser der ute for deg å oppdage. Innse at det overveldende flertallet av brukere, selv av tunge stoffer som opiater og kokain, har positive opplevelser knyttet til det, og ikke opplever negative psykiske eller helsemessige plager. Akkurat som du har det med alkohol. Rus deg. Fordi du liker det. Fordi det gjør livet ditt bedre.

Admir Korjenic
Art Director, Maksimal

Her er noen grep DU må ta, for at neste generasjon skal ha en klode å våkne til:

Du skal saksøke den norske staten (ref. Klimasøksmålet). Du skal slutte å spise kjøtt (70 prosent av Amazonas har blitt avskoget for å gjøre plass til kyr). Du skal slutte å kjøre bil. Du skal så ofte som mulig ta tog og skip istedenfor å fly. Helst hele tiden. Du skal resirkulere. Du skal fikse gamle klær og sko, heller enn å kjøpe nye. Du skal sykle. Du skal dyrke din egen mat. Du skal skaffe deg lader for datamaskin og telefon som er basert på solcelle, vindkraft eller vannkraft – de siste kan gjenbrukes. Du skal tørke klær uten å bruke tørketrommel. Du skal kjøpe klær, instrumenter, duppeditter og møbler second hand. Du skal kjøpe brukte bøker eller e-bøker. Du skal lage dine egne DIY vaskemidler. Du skal låne ting du ikke bruker så ofte, istedenfor å kjøpe. Du skal få deg en digital postkasse så du unngår regninger i posten. Du skal installere en sparedusj. Du skal kjøpe så mye lokalprodusert mat som du har råd til. Du skal donere alle klærne du ikke bruker til Fretex. Du skal gå trapper istedenfor å ta heisen.

Og viktigst av alt – du skal stemme. Den sittende regjeringen har gjort alt den kan for å forverre norsk klimapolitikk. De må ut. Vi må få en regjering som tar dagens situasjon på alvor.

Sarita Sehjpal
Gründer bak Saritas og restauranteier av Mother India i Kristiansand.

Jeg har en sønn som nettopp er ferdig med mastergraden sin, og datteren min begynte på medisin i fjor. Hvis de bare lever på junkfood, så vet jeg at det går dårlig med studiene. Da blir de slappe i både hode og kropp, og jeg synes det er veldig viktig at de får i seg fisk. Derfor vil jeg gi studentene en god fiskeoppskrift, og et deilig vegetaralternativ.

Laksekorma. Kjøp Saritas Kormasaus, og hell ut i ildfast form. Legg laksestykkene i sausen og sprinkle krydderet fra lokket over. Laksen stekes i ovn i 15 minutter. Ris passer godt til denne retten, og du kan godt putte noen grønnsaker i kjelen. Kok risen med gulrot, brokkoli, mais og paprika, så får du et fullverdig måltid.

Vegetar tandoori. Wok ulike grønnsaker med Saritas Tandoorisaus og soyaboller. Tandoorisausen er laget fra bunnen med ordentlig løk og tomater, akkurat som på Mother India. Kok pasta og bland inn i woken, og maten er servert.

God appetitt og lykke til med studiene!