Se og hør her og nå
Månedens favorittlåt, -EP, -instagramkonto, -dokumentar, -bok og -film.
9. februar 2017
TEKST anna eitrem
foto Gry Dahl

 

Månedens favoritter.

 

LÅT

Keep Running – Tei Shi

Sensuell og elektronisk soveroms-pop, fra et av oppvarmingsbandene til Grimes. Går inn i samme spilleliste som FKA Twigs og Chromatics, og bør spilles høyt. Enda godt denne ikke ble med i soundtracket til Fifty Shades Darker, det ville ødelagt alt.EP
Problem – Verdensrommet

Hvis du digger tematikken «gutter i midten av 20-årene som synes dating er vanskelig» er dette noe for deg. Selv med linjer som «Lett å bli forelsket i en fyr som meg, men hvis du faller av i svingen så er ikke det min feil», sjarmerer de. Om nevnte tema appellerer, er tekstene smarte og beatsene fengende. Beste rap-samling fra Bergen på leeenge, om du spør meg. For mange damer, for lite tid, ass.  
INSTAGRAM

@Popcultureinpictures, en blanding av halvnakne og deilige damer, popkulturelle referanser og fine farger. Ofte kombinert. En slik konto man blir litt inspirert av.


InnaforDOKUMENTAR

NRK Innafor – med Emma Clare Gabrielsen

Kjønnslepper og luksushoreri er på alles lepper for tiden, og det står ikke på spennende tema når NRK + insta-komiker og Natt og dag-veteran Emma Clare slår seg sammen. Dessverre synes jeg serien tilfører lite nytt. Spørsmålene som blir stilt har man hørt før. En oppsummering fra første episode: Det er mulig å ha komplekser for egen kropp selv om det objektivt sett ikke er noe unormalt ved den, og ja, folk som -opererer seg ender kanskje ikke opp noe lykkeligere. Men jeg ser hver episode fordet, jeg!

 

forføreren.jankjærstadBOK

Forføreren (1993) av Jan Kjærstad

De fleste studenter kjenner vel først og fremst til Kjærstad på grunn av hans lange kronikker i Aftenposten og Morgenbladet, der han setter fine ord på ting vi som regel er enige i. Men, han er altså også en fantastisk forfatter. I «Forføreren» skildres oppveksten og karrieren til Jonas Wergeland, en mann som er vesentlig mer spennende enn Knausgård og som i tillegg har en magisk penis (hallo!?). Wergeland nedlegger kvinner i hopetall, på en svært sympatisk måte, samtidig som han gjør karriere i NRK og blant kultureliten i Oslo på 80-tallet. Språket er komplekst og vakkert, og til tider pirrende. Alle Morgenbladet-studenter leste denne på 90-tallet. Bare nevner det.

 

lovestoryFILM

Love Story (1970) Med Ali MacGraw og Ryan O’Neal. Regissert av Arthur Hiller

Hele 45 år før Fifthy Shades of Grey fantes det også kjærlighetshistorier som dro millioner av kvinner og menn til kinolerret. Love Story vant forøvrig også Oscar for beste filmmusikk, og flere Golden Globes da den kom ut, og kan overhodet ikke sammenlignes med filmen nevnt over.

 

Aldri har en kvinnelig student kledd seg bedre enn Jenny Cavallari, og aldri har hverdagen på Harvard føltes så nær. «What can you say about a twenty-five-year old girl who died?» er åpningsreplikken i filmen, og siden blir det bare bedre. Du kan ikke ikke ha sett Love Story.

 

Ps. ikke google hvordan skuespillerne ser ut i dag.