Hvitmalt Gjerde slipper låten «Utenfor»!
For det som ikke føles som så altfor lenge siden, snakket vi i Stoff med guttene i Hvitmalt Gjerde angående slippet av EP-en Saiko. Nå er de igjen klare med ny musikk. Denne gang i form av singelen «Utenfor».
10. februar 2017

En låt med vokal inspirert av måkeskrik og menn med øyenskygge.

 

TEKST VARG LUKAS FOLKMAN
FOTO NIKITA SOLENOV

 

For det som ikke føles som så altfor lenge siden, snakket vi i Stoff med guttene i Hvitmalt Gjerde angående slippet av EP-en Saiko. Nå er de igjen klare med ny musikk. Denne gang i form av singelen «Utenfor».

Og «Utenfor» er for alvor Hvitmalt Gjerde. Dette da i form av superfengende riff, måkeaktige skrik, skranglete oppsett og myk crooning i versene. De gjør det de alltid gjør, og det de gjør best.

Låten oppsto som forklart under av vokalist Johannes Fjeldstad.

– «Utenfor» våknet opp på soverommet mitt på sensommeren en gang. Hadde hørt mye på Television og sett mye på TV. Spilte riffet inn på dataen. Vi tok låten med til studio i vinter og resultatet ble dette. Vokalen er inspirert av måkeskrik og menn med øyenskygge

Og mer Hvitmalt Gjerde enn det blir det vel heller ikke.