Lumikide slipper ny låt!
Gratulerer med nytt singelslipp! Først og fremst, hva handler låten om? – Jeg føler den handler litt om å holde fast i det man virkelig vil selv. Å ikke la seg forføre så lett av sånne små glimt man får fra andre, der man trasker rundt, sitter på Facebook eller hva det måtte være. Glimt som gjør sterke inntrykk, men som langt fra forteller alt.
17. februar 2017

Lumikide slipper låten «Explorers and Destroyers»!

 

TEKST INGVILD SOLBERG FARSTAD
BILDE ØYSTEIN HAARA

 

Gratulerer med nytt singelslipp! Først og fremst, hva handler låten om?
– Jeg føler den handler litt om å holde fast i det man virkelig vil selv. Å ikke la seg forføre så lett av sånne små glimt man får fra andre, der man trasker rundt, sitter på Facebook eller hva det måtte være. Glimt som gjør sterke inntrykk, men som langt fra forteller alt.

Hvordan ble låten til?
– Låten begynte en rolig sommermorgen med akustisk gitar i Spania, midt i solsteken. Kombinasjonen av å bare ha tilgang til en akustisk gitar og å høre en del på Paramore hadde en ganske merkelig effekt på skrivingen, men funket i dette tilfellet veldig bra!

Hva er det beste trikset dere har for å få fart på kreativiteten?
– Øvingshelger, tilbringe tid sammen, ha noe gøy å glede seg til, hvis det har skjedd noe moro/trist i livene våre hender det at vi skriver en låt sammen om det. Ofte hvis vi er irriterte eller sure på noen kan vi skrive en tekst som er veldig vag, men som egentlig er ganske slem hvis man vet hva den handler om. MEN DET FÅR INGEN NOENSINNE VITE!! Ellers får vi mye inspirasjon av å høre på musikk, vi digger jo alt fra folkemusikk fra alle verdenshjørner til harsh noise og Marcus & Martinus.

Sett bort fra musikken, hva består livene deres av?
– Drikke øl, spise kebab, gå på kino, Netflix. Vi har jo en veldig shoppeglad person i bandet (gjett hvem), og så har vi en som elsker naturen, som elsker fail videos, en som elsker mat med hvitløk og en som elsker instrumentalversjoner av barne-TV-tittelmelodier.

Hva kan Bergenspublikummet forvente av dere når dere spiller på Hulen 24. mars?
– Vi kommer til å spille en del nye låter fra EP-en og noen andre HELT nye låter, og ha med oss tonnevis med energi! Nå er det en stund siden sist vi spilte i Bergen, så det gleder vi oss utrolig mye til. I tillegg blir det Bergenspremiere på vår nye bassist Jonas, det tipper jeg blir helt rått.

En lang helg med konserter og moro er over, hvordan tilbringer dere søndagen?
– Muligens binging av BBC Earth-dokumentarer/Gossip Girl og ekstreme mengder drittmat. Solide mengder søvn.

Hva er planene og drømmene videre nå?
– Vi vil gi ut EP før sommeren, og konserter i forbindelse med det. I mai skal vi spille inn platen som vi regner med kommer i 2018. Det kommer flere nye singler til høsten! Det blir utrolig moro, og vi har fått med oss mange fantastiske folk som vi skal samarbeide med fremover. Drømmen er å lage musikk, spille på festivaler og klubber rundt om i verden, og å kun leve av musikken!