ET TAPSPROSJEKT
Natalie Portman spiller Jacqueline, tobarnsmor, presidentfrue og enke. Regissør Pablo Larraín skildrer det avgjørende skuddet og de kommende dagene med avmålt presisjon, som samlet gir en gripende forståelse av en dypt menneskelig sorgprosess. Men sorgen kan aldri bli altoppslukende.
20. februar 2017

 

«Jackie» er et rørende portrett av stolthet og forgjengelighet.

 

TEKST TELLEF RAABE
FOTO FILWEB

 

Natalie Portman spiller Jacqueline, tobarnsmor, presidentfrue og enke. Regissør Pablo Larraín skildrer det avgjørende skuddet og de kommende dagene med avmålt presisjon, som samlet gir en gripende forståelse av en dypt menneskelig sorgprosess. Men sorgen kan aldri bli altoppslukende. Ettersom Kennedy-klanen muligens er det nærmeste USA kommer en kongefamilie, er de hensyn som må tas i etterkant av mordet følgelig ekstraordinære. Spenningen mellom sorg, stolthet og storhet er filmens store styrke. For hvordan skal man etablere en presidents ettermæle, når han ikke rakk å fylle femti? Hvilken fortelling skal Jackie presentere til pressen?
Der sorgen muligens er forgjengelig, vil forfengeligheten leve videre.