Klangkollektivet takker for seg
Klangkollektivet skriver i en pressemelding, 23. februar, at de gir seg. – Som bookingbyrå, plateselskap og studio har Klangkollektivet vært en eksperimentell lekegrind som har betalt seg i opplevelser og erfaring vi aldri ville ha fått noe annet sted. Og aldri ville ha vært foruten, sier initiativtager og dagleg leder Solgunn Slåtto.
23. februar 2017

 

Etter fem år med med musikk fra undergrunnen har Klangkollektivet bestemt seg for å legge ned.

 

TEKST EIRIK ØKLAND
ILLUSTRASJON TORD TORPE

 

Klangkollektivet skriver i en pressemelding, 23. februar, at de gir seg.

– Som bookingbyrå, plateselskap og studio har Klangkollektivet vært en eksperimentell lekegrind som har betalt seg i opplevelser og erfaring vi aldri ville ha fått noe annet sted. Og aldri ville ha vært foruten, sier initiativtager og dagleg leder Solgunn Slåtto.

Bergen ut til verden
Klangkollektivet har siden oppstarten i 2012 vært en viktig aktør i musikk-Bergen. Med ambisjoner om å bringe ny musikk fra undergrunnen til et bredere publikum, har Klangkollektivet spilt inn, booket og gitt ut musikk fra spennende nye artister.

I tillegg til å arrangere «Klangkvelder» rundt om i Bergen har de også tatt med seg artister på internasjonale og nasjonale scener som Roskilde, Eurosonic, SXSW, By:Larm og Trondheim Calling. Blant sine artister har de hatt Lumikide, Línt, Elida Høgalmen, Electric Eye, Alexander von Mehren, Ekkolodd og Monstereo.

– Klangkollektivet startet fordi det manglet en inkubator for mellomsjiktet av artister i Bergen. Vi håper at vi gjennom vårt tiltak har medvirket til et sterkere musikkmiljø for byen vår. Slik byens mylder av små selskap fungerer i dag, er vi ikke bekymret for hverken undergrunnsmiljøet eller mellomsjiktet, sier styreleder Frøydis Moberg pressemeldingen.

En siste Klangkveld
Klangkollektivet gir seg ikke helt uten videre. Det holdes nemlig en siste «Klangkveld» på Østre 18. Mars. Da står Línt, Monstereo og Ekkolodd på scenen, i tillegg til det danske bandet The Entrepreneurs.