Se og hør her og nå
Månedens favorittlåt, -EP, -instagramkonto, -dokumentar, -bok og -film.
10. mars 2017
TEKST Anna Nordahl Carlsen
foto Gry Dahl

 

Månedens favoritter.

 

 
LÅT

Games People Play – Alan Parsons Project

En gammel slager fra 80- tallet som aldri svikter i å få meg i godt humør. Hør den gjerne før et jobbintervju eller en eksamen. På våryre dager, gir denne låten et ekstra kick til sesongens hormonrus. Sangen er en solid progrock- banger, og har dermed et langt instrumentalparti som er perfekt å «scroddle» til. Du vet, når du later som om stemmen din er et instrument og synger «scrubbi, du, ru, ru» til melodien. Gøy!

 

EP
Township Rebellion & Marc Holstein (2017)

Township Rebellion byr på mørk, industriell techno. Dette er musikk som driver deg inn i et mørke, røver fra deg all selvbevissthet og får deg til å danse hemningsløst. Siste del av EP’en er en kraftig kontrast, hvor Mark Holstein med en fortryllende deep house fôrer en forelsket sinnsstemning. Kontrasten blir dog litt for kraftig, og delene nytes best separate. 

 
ALBUM

Odessey & Oracle – The Zombies

En perle av et album med en rekke smukke slagere fra 60- tallet. Her finner du blant annet «Time of The Season», som med sin sexy bass og lekne orgelsolo er en perfekt sang for sesongen når «kjærligheten løper løpsk». The Zombies feirer forresten femti år siden utgivelsen av albumet, og (de gjenlevende bandmedlemmene) skal i den anledning turnere med en «Odessey & Oracle»- tematikk. Kult!


INSTAGRAM

@Vilde.sh
Vilde Sæther Haagenrud har et stort hjerte og en vill fantasi som gjenspeiler seg i hennes kunstneriske uttrykk. Instagramkontoen er dynamisk og impulsiv: Fylt med alt fra pupper og mensen, dristige tegninger, stilige selvportrett og tegninger med politisk appell. En grenseløs og personlig profil som fortjener å bli lagt merke til.


BlackWhiteCat
FILM
Black cat, white cat (1998)
Morsomste og mest bisarre filmen jeg har sett på lenge. Black cat, white cat  er en sær film fra Serbia, som gir en humoristisk, men varm, fremstilling av sigøynerlivet ved elven Donau. Filmen byr på ellevill galskap med østeuropeiske gangsterbosser og skyteglade serbere; kjærlighet og tvangsekteskap; og risikofylte veddemål.

 

KUNSTNER
Thor Erdahl

På dager hvor savnet til de bratte fjellene som stuper ned mot et knallblått hav er på sitt sterkeste, er det en fryd å drømme seg vekk i de fargeflotte Lofot-inspirerte kunstverkene til Thor Erdahl.

 

agnar mykle

BOK
Sangen om den røde rubin (1957) av Agnar Mykle

Sangen om den røde rubin følger drømmeren Ask Burlefot sin vei mot voksenlivet som student ved Norges Handelshøyskole. Ask er en kvinneglad kunstnersjel med en annerledes oppfatning om både kjærlighet og samfunnets moral, som ofte føler seg fremmedgjort i forskjellige sosiale settinger. Inntil han møter Embla… Boken ble på sin tid gjort forbudt grunnet erotiske seksualskildringer, og flere personligheter forbannet seg over de nære karakterskildringene Mykle hentet inspirasjon fra. En ulovlig god klassiker!