Lamark beklager i ny singel
Gratulerer med ny musikk ute! Hva er det du beklager for i «Sorry Baby»? Takk! Vel, jeg prøver å si sorry til noen, altså til baby, for at det ikke er sunt mellom oss. Men må nevnes: baby kan også bare være meg selv. Prøv forresten å si ordene høyt; «sorry baby». Det føles liksom litt hipt og litt teit på samme tid, sant? Jeg liker det.
20. mars 2017

Lamark setter opp tempoet med første singel fra hans kommende album.

 

TEKST EIRIK ØKLAND
FOTO VÅR WILSE

 

Gratulerer med ny musikk ute! Hva er det du beklager for i «Sorry Baby»?
Takk! Vel, jeg prøver å si sorry til noen, altså til baby, for at det ikke er sunt mellom oss. Men må nevnes: baby kan også bare være meg selv. Prøv forresten å si ordene høyt; «sorry baby». Det føles liksom litt hipt og litt teit på samme tid, sant? Jeg liker det.

Du har satt opp tempoet på denne låten, som er første ut fra ditt kommende album. Setter den standarden for resten av albumet?
Både ja og nei. Skrivingen av albumet er et resultat av alt som har skjedd i både livet mitt de siste tre årene. I en periode var jeg inne i en boble av romanse og eufori, satt dagen lang og så på nakenbilder og lette fram RnB-låter. Dette ble til «Kroppspoesi». Jeg er veldig glad for det, med det måtte også komme en motvekt. Derfor er inspirasjonen til denne mørkere; jord, asfalt, kompost, føzz. Men albumet inneholder absolutt også lyse og håpefulle ting, så tror egentlig bare folk må vente og høre selv.

Det er tre år siden du slapp debutalbumet God nok grunn, til høsten kommer andrealbumet. Hvordan har prosessen vært?
Lang og turbulent! Jeg flyttet fra Bodø til Bergen underveis blant annet, så det har vært mye forandring. Og det er jo godt, men også vondt. Det har blitt noen runder med meg selv om hva søren jeg driver med.

Men det føles veldig bra nå. Skal sies at prosessen fortsatt pågår da, mixing, mastering, heving og elting på gang. Men nå er det snart vår!

Albumet kommer ut under selskapet Siste Steg, i likhet med det forrige. Hva hendte med ditt selskap, Lamark,?
Opprettelsen av Lamark-selskapet var et forsøk på å plassere meg litt på siden av den vanlige musikkbransjen, fordi den kan føles som et overfladisk spill. Men jeg ble ensom, blakk og svimmel, og nå har jeg krøpet til korset og signert en ny avtale med de (snille folkene) Siste Steg.

Du spiller i Oslo denne uken, får vi se deg på scenen i Bergen snart?
21. april på Victoria, sammen med et nyklekket band bestående av folk fra blant annet The New Wine og Young Dreams! Det er ikke annonsert enda, men jeg sier det nå, det blir faktisk helt sykt.

Du skal gjøre Håkan Hellström for Huslyden på Bergen Offentlige Bibliotek på torsdag også. Hva slags utgave av Hellström kan vi forvente?
Det blir en nordnorsk utgave, jeg har oversatt alle låtene. Får også med meg Marinius på gitar og Lars Hallaråker på keys, så det blir nok også en ganske sweet og litt jazzete (ikke jazzing med gutta altså, men musikkgenren jazz) utgave.

Du følge opp med musikkvideo til låten på fredag. Hva har vi i vente og hvor kan man se den?
Yes! Videoen blir en liten mix av fiksjon og dokumentar. Det er i alle fall en fest og noe sykkel-tryning inni der. Jeg har tenkt en del på iscenesettelse, er jeg bare på scenen når lyskasterne er på eller er det hele tiden. Man kan jo argumentere for det siste, med gjennom instagram og stilige eventer man trykker «interessert» på. Svarer jeg ærlig nå, eller er dette intervjuet bare en del av iscenesettelsen min? Uansett, vi arrangerte i alle fall en helt virkelig og veldig gøy fest for anledningen, takk til alle som kom! Men noe av det som skjer i videoen er altså iscenesatt. Spørsmålet blir jo hva. Og hva er egentlig mest ekte og hva er fake, det fiksjonelle eller det dokumentariske? Selve filmen er mekket av superduoen Gaute Terjesson og Elias Dahlen, og den blir nok sluppet på «fjesboka» tenker jeg!