Elida Høgalmen slipper ny singel!
Med klangtepper som utgangspunkt har Elida Høgalmen konstruert sitt eget rammeverk, hvor såre tekster og en stemningsfull vokal preger hennes uttrykk. I dag slipper hun singelen «Winter sun», som handler om å legge fortiden bak seg.
31. mars 2017

Med den kosmiske låten «Winter sun», utvider Elida Høgalmen sitt melankolske univers.

 

TEKST: Anna Nordahl Carlsen
FOTO: Karoline Hannisdal

 

Elida Høgalmen lærte seg å spille gitar og keyboard ved å se på Youtube- filmer på ungdomsskolen, og har med tiden utviklet seg til å foretrekke det ukonvensjonelle musikkuttrykket fremfor det institusjonelle. Med klangtepper som utgangspunkt har hun konstruert sitt eget rammeverk, hvor såre tekster og en stemningsfull vokal preger hennes uttrykk. I dag slipper hun singelen «Winter sun», som handler om å legge fortiden bak seg.

 

Musikken din blir beskrevet som et «melankolsk univers», er du selv en evig melankoliker? 
— Eg vil ikkje beskrive meg sjølv som ein spesielt melankolsk person, heller eigentleg ganske gira! Det mest riktige er nok å seie at eg er veldig enten/eller. Men eg synest absolutt at det er noko fascinerande med melankoli, nettopp fordi den gjer det mulig å formidle noko som kjennest veldig ekte og nært. Eg likar den intensiteten som oppstår når ein går djupt inn i melankolien. EP’en eg jobbar med no er skrive i ein periode eg var ganske trist, og er ein bearbeidelse av det. Men eg lagar også mykje musikk som ikkje nødvendigvis spelar så mykje på melankoli, så det kan jo vere prosjektet beveger seg i andre retningar etterkvart.
Legger «Winter sun» seg i rekken med melankolske sanger? 
— Absolutt, men den er også veldig framoverretta. Den er eit forsøk på å beskrive kor intenst sakn kan vere, men handlar også om å slutte å begrave seg i det som er over, og å legge fortida bak seg. Slutte å glorifisere fortida, rett og slett. I tillegg er den ein hyllest til lyset! Det er så mykje lettare å leve når det er lyst.
Hva gjør du når du ikke lager musikk?
— Eg skriv bacheloroppgåve om sex i viktoriatida! Studerer kjønnsstudier og historie, altså.
Fortell litt om det nye samarbeidet med labelet Diamond Club.
— Etter nedlegginga av Klangkollektivet (</3) har eg vore så heldig å få gi ut min andre singel på Diamond Club. Det er veldig spennande med nytt samarbeid!
Er det noen norske artister du hører spesielt mye på for tiden?
— Spidergawd og Shikoswe. Høyrer generelt mykje på Razika, det er bra for sjølvtilliten.
Skal du spille på noen festivaler i sommer? 
— Det er ikkje heilt bestemt endå, men kanskje! Drømmen er å spele på Roskilde Festival.