Se og hør her og nå #3
Månedens favoritter.
4. april 2017
TEKST Eirik Økland
foto Fredrik Bedsvaag

 

Månedens favoritter.

 


 
ALBUM

Mount Eerie – A crow looked at me (2017)

Dette albumet river i hjerte og sjel. Det er så ufattelig trist, ektefølt, personlig og ærlig. Phil Elverum, mannen bak Mount Eerie, mistet i fjor høst sin kone til kreft. Dette albumet handler om det og tiden i etterkant. Det er vanskelig å si mye mer om albumet enn at det er vondt å høre på, og ikke en eneste linje føles overflødig.


EP
Steve Lacy – Steve Lacy’s demo (2017)

Ta deg 13 minutter til roe nervene med Steve Lacys første soloprosjekt. Attenåringen spiller gitar og produserer i Grammy-nominerte The Internet og har ellers produsert sanger for blant annet J. Cole. EPen byr på spennende, funky RnB, som passer bra i for kommende sommerdager. 

 
LIVE-OPPTREDEN

2 Chainz ft. Gucci Mane: Good Drank – The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (2017)

2Chainz slipper snart album. I den anledning tok han med seg Gucci Mane, Mike Dean og The Trap Choir, ledet av Fonzworth Bentley, for å fremføre singelen Good Drank i ny drakt. Sammen med det legendariske husbandet The Roots leverer de vakker Trap. For under ett år siden satt Gucci Mane inne for våpenbesittelse, nå gjør han tv-opptreden i beste sendetid. Se på han nå, selveste Trap-guden.
INSTAGRAM

@brujas
Følg et Bronx-basert feministisk skatecrew fordi hvorfor ikke? Brujas bruker kontoen sin til å vise arbeidet sitt med å organisere arrangementer for ungdom, politisk aktivisme og, så klart, skating. Generelt ganske fett.

PS: De har koblinger til den råe rapperen Princess Nokia som kommer til Bergenfest. Hun er verdt å få med seg.


 

MIXTAPE
Lil Uzi Vert – Luv is Rage 1.5 (2017)
Lil Uzi Vert slapp nylig fire nye sanger på Soundcloud merket 1.5. De utgjør Luv is Rage 1.5, og er tilsynelatende spilt inn mens han har turnert Europa med The Weeknd. Så i påvente av Luv is Rage 2 kan du smelle disse opp. «XO TOUR Llif3» er særlig verdt å merke seg.

 

SANG
Frank Ocean – Chanel (2017)

Det føles rart å skulle anbefale denne sangen, ettersom jeg tenker at alle har hørt den. Men etter å ha sjekket streaming-tallene ser jeg at det er arbeid å gjøre. Så, Frank Ocean følger opp fjorårets beste album, Blonde, i full bravado. Han utforsker dualiteten ved typen, berømmelsen og rikdommen hans over en hypnotiserende beat. Det hele med en særegen flow og fascinerende ordspill og referanser. Hør den, igjen og igjen.


darjeeling

FILM
The Darjeeling Limited (2007)

Jeg har ikke sett opplevelsen av søskenforhold blitt speilet bedre enn det blir gjort av Wes Anderson i denne filmen. Her utforskes relasjonene mellom tre brødre. Karakterene bygges på sine mangler og usikkerheter, reflektert i hverandre. Rotete dialog, smålig krangling og sviktende kommunikasjon underbygger følelsen av å vokse opp blant søsken, eller å skape sin egen person blant andre som kjenner deg like godt som du gjør selv. Om man ikke kjenner seg igjen i karakterene, som meg, så er filmen i det minste veldig pen og har et nydelig lydspor.


 

KORTFILM
Mot Nord/Northbound (2017)
Fire skatere skater på frossen sand i Lofoten. Det høres dumt ut, men det gir oss årets vakreste kortfilm, i regi av Jørn Nyseth Ranum. Selv om skating ikke interesserer deg, så vil nok Lofoten på sitt flotteste i 4K oppløsning holde på oppmerksomheten.