Under beltestedet #3
Bergens mest profilerte sexspaltist besvarer dine spørsmål.
4. april 2017

Hallo i kuken! Siden sist har vi stilt klokken en time frem, og kvitredilla syder i studentghettoen. Det er uakseptabelt ikke å være ute og møte alle de vakre og våryre menneskene, med mindre du er skikkelig opptatt med å besvare spørsmål om sex på mailen din eller angste over din egen utilstrekkelighet på dating-apper.

Jeg har en erkjennelse å komme med: han jeg bor med har en gang i blant sex, og da lager han veldig høye lyder som jeg liker å stå i gangen og høre på. Noen ganger tar jeg på meg selv mens jeg hører på lydene. Er dette normalt?
Hilsen gutt (21).

Hei, kjære lytter. Det kan være mange utfordringer ved å bo i kollektiv. Noen ganger hoper oppvasken seg opp, andre ganger er det den seksuelle frustrasjonen. Det kan hjelpe å være glad på dine romkameraters vegne, heller enn å sinnarunke utenfor døren deres. En ubehagelig situasjon kan jo oppstå om de plutselig kommer ut for å hente varmt ribbefett eller gå på do, mens du står der med buksene nede. Ta heller et lydopptak og sett deg på ditt eget værelse. Og hvis dette v­irkelig plager deg, foreslår jeg at du sier i fra hjemme heller enn å kontakte meg her, Emmad.

Hei doktor foktor!
Har et lite problem jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med! En fuktig kveld på byen sist helg endte med en fuktigere sammenkomst i senga mi. (Score!) Problemet er at da mine edle dråper spilte ut over lakenet, hadde min partner ikke vist noen tegn på “the big o”. Hva gjør jeg feil?
Mvh Pussyslayer.

Hei, pussyslayer. Jeg har nylig hørt at sex er ment å være et samspill mellom to mennesker, heller enn at den ene «slayer» den andre. Dette er en tung erkjennelse, særlig hvis du har brukt ungdomsårene på å preppe for sexslaying gjennom å spille Dungeons & Dragons, bare for å ende opp ensom i studietiden. Det synes i hvert fall en venn av meg. Bruk mer tid på samspillet, og husk at jenter som regel trenger lengre foreplay enn gutter før sex. Tenn noen lys og sett på litt Frank Ocean. Snakk sammen, spør hva partneren din liker. Vis at det finnes et menneske bak den pulserende penisen og stinkende øl-ånden.

Hei.
Jeg føler prevensjon kun er en sosial konstruksjon laget for å holde kapitalismens tannhjul gående. Kondomer forsøpler, og mangfoldet i p-preparater er typisk produktdifferensiering fra ­De­ Onde Legemiddelkonglomeratene©. Har du tips til alternativ be­skyttelse?
Hilsen Miljøpøkeren Den Grønne.

Hei, MDG!Jeg skjønner at det kan være forstyrrende å tenke på at hver kondom du fyller også fyller en fisk med mikroplast. Men det behøver ikke være slik. Mange kondomer er laget av latex, som kommer fra gummitreets sevje, og som anses å være en fornybar ressurs. Produsenten Sustain har for eksempel utviklet veganske, ikke-toksiske kondomer, slik at du kan ha trygg analsex uten samtidig å rævkjøre kloden. Når det gjelder ­p-preparatene, så er bivirkninger som humørsvingninger, depresjon og i ekstremtilfeller blodpropp knyttet til hormonbehandling. Derfor er det viktig med forskjellige preparater, men generelt anbefales spiral eller p-stav etter at man har forsøkt p-piller av Helsedirektoratet. Denne spalten er ikke støttet av De Onde Legemiddelkonglomeratene©.

Audun Brendbekken er medisin­student og aktivt medlem av Med­isinernes Seksualopplysning. På fritiden brygger han Europris-øl, er sexguru og jazzer med kollektivet sitt. I denne spalten besvarer han åpne og anonyme spørsmål om sex og samliv. Du kan nå ham på the.doctor_69@hotmail.com, eller Tinder.