Blood Command slipper rave-inspirert album!
Etter fem år med ventetid er Blood Command i dag aktuelt med sitt tredje album, Cult Drugs. Med ny vokalist og nye virkemidler, har albumet blitt møtt med knallgod kritikk, og er i følge bandet selv deres hittil beste.
28. april 2017

Blood Command har tatt et dypdykk inn i sjelen og selvmordskulturer.

 

Tekst: Anna Nordahl Carlsen
Foto: Øystein Grutle Haara

 

Etter to album, en rekke EP’er og fire radiohits er Blood Command mer sultne på suksess enn noensinne. Fem år med ventetid er gått, og bandet er i dag aktuelt med sitt tredje album, Cult Drugs. Med ny vokalist og nye virkemidler, er albumet blitt møtt med knallgod kritikk, og er i følge bandet selv deres hittil beste. Publikum kan vente seg dansbar punkrockmusikk, inspirert av filmer folk ikke forstår seg på. Band-medlemmene har i det siste fordypet seg i rave-kultur og karismatiske sekter som Heaven’s Gate. Disse temaene og den tiltakende politiske manipulasjonen i vår tid, danner inspirasjonsgrunnlaget for tekstene og tematikken på Cult Drugs.

 

Velkommen tilbake på spillebanen. Hva har dere gjort de siste fem årene?

— Mellom 2012 og 2014 turnerte vi Funeral Beach platen og satt flere kryss på bucketlisten.2015 til 2017 har vi skrevet og spilt inn Cult Drugs, sett masse på film, gått på fjelltur. Prosessen har vært laaang. Sjelen har blitt vridd flere ganger. Dykket langt inn i sjelen for å hente ut alt. Det har vært av og på og med masing på tekniker i studio over lang tid. Største del av prosessen har egentlig vært å mase på tekniker.
Hva er planene for de neste fem?

— Planen er å rocke masse løs og ikke la det gå så lang tid til neste plate.

Fortell litt om deres nye album, Cult Drugs

Cult Drugs er sånn punch som er «spiket» med gift slik at du dør. Populært hos selvmordskulter. En kult har kommet sammen og bestemt seg for at dette er den beste idéen. Dette dør vi for. Ikke ulikt faen meg alt annet her i verden. Du har garantert mange oppfattelser av ting og saker som er basert på fantasi, akkurat som kultene. Og det er det vi mener med platen og tittelen. Platen er obviously den beste vi har laget til nå.

Hvordan er samspillet med den nye vokalisten, Karina Ljone?

— Veldig bra. Hun er så flink og så lett å jobbe med. Tok tingene veldig fort og har en hunger for rock. Hunger for rock er søren meg det viktigste i et rockebandband.

Hvor henter dere inspirasjonen deres fra?

— Filmer. Alle filmer man ikke skjønner driten av på slutten. San Diego based musikk. Hot Snakes, Drive Like Jehu, The Locust, Some Girls. Masse synthgreier; New Order, Depeche Mode, Yazoo. Fjellturer.

Hva synes dere om all fornorsking av navnet deres?
— At det høres veldig løkt ut. Alle sånne journalistiske omskrivninger av navnet vårt er dritflaut. «Blodig musikk» «Bergenserne kommanderer blodig» alt sånn. Fuck off

6. Mai spiller dere konsert på Hulen. Hva kan publikum vente seg?

— Et fyrverkeri av en konsert du ikke vil gå glipp av.